Vladmir Putin critică arestarea lui Julian Assange

Premierul rus Vladimir Putin a criticat joi gestul arestării fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în Marea Britanie, întrebând retoric „Este aceasta democraţie?”, în cursul unei conferinţe de presă, transmite AFP. Rusia consideră că lui Julian Assange ar trebui să i se acorde Premiul Nobel pentru Pace.”Dacă vorbim de democraţie, ea trebuie să fie totală. De ce a fost plasat Assange în închisoare? Este aceasta democraţie ?”, a declarat premierul rus. Putin i-a vizat apoi pe „colegii americani”, afirmând că „trebuie început prin a-ţi face curat în propria ogradă”.

Rusia a sugerat că fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, ar trebui să îi fie acordat Premiul Nobel pentru Pace, într-o acţiune care pare să fie direcţionată împotriva Statelor Unite, relatează The Guardian în ediţia electronică de joi.

„Organizaţiile publice şi neguvernamentale ar trebui să se gândească la o modalitate de a-l ajuta” pe Assange, deţinut la Londra, a declarat o sursă din cadrul biroului preşedintelui rus Dmitri Medvedev. „Poate, să devină laureat al Premiului Nobel”, a continuat sursa, exprimându-se la Bruxelles, unde Medvedev participa miercuri la un summit Rusia-UE.

Dmitri Rogozin, ambasadorul ultranaţionalist al Rusiei la NATO, şi-a exprimat de asemenea sprijinul faţă de Assange.

Conducerea rusă a ajuns la concluzia că, în ultimă instanţă, dezvăluirile continue ale site-ului WikiLeaks prejudiciază mult mai mult interesele geopolitice pe termen lung ale Statelor Unite decât cele ale Rusiei, comentează The Guardian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.