Vremea se schimbă radical: Unde revine iarna

Vremea va înregistra variaţii pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, iar precipitaţii se vor înregistra în majoritatea regiunilor în intervalul 12 -14 februarie şi după 18 februarie, conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie şi până în 25 februarie, cu variaţii de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 şi 11 grade. Minimele vor avea o tendinţă de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în 12 şi 13 februarie, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 18 februarie.

Vremea va fi deosebit de caldă şi în Crişana în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie şi până în 25 februarie, cu variaţii de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menţine peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 şi 10 grade. Minimele vor avea o tendinţă de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipaţie.

Temporar, vor fi precipitaţii în 12 şi 13 februarie, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 18 februarie.

În Transilvania, în prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă faţă de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare uşor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade. Primele două nopţi din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 şi 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 şi -2 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Precipitaţii sunt posibile şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

În prima zi a intervalului, în Maramureş vremea va fi cu mult mai caldă faţă de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 – 15 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare uşor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade. Primele 2 nopţi
din interval vor fi calde şi în această regiune, cu valori minime de 4-6 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 şi 0 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile şi cantităţi de apă însemnate. Precipitaţii sunt posibile şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 şi 25 februarie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15 – 17 grade, se va ajunge la 2 – 4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variaţii de la o zi la alta, astfel că până la sfârşitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se vor situa în general între 5 şi 7 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 – 14 februarie şi vor fi cuprinse între 2 şi 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie.

Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantităţi de apă însemnate. Precipitaţii sunt posibile şi în a doua săptămână de prognoză.

În Dobrogea, în primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februarie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 – 16 grade. Ulterior se va răci treptat şi se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3 – 5 grade în perioada 16 – 18 februarie. Din 19 februarie, se estimează o creştere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7 – 8 grade, posibil până
spre 10 – 12 grade la finalul intervalului. Evoluţia va fi comparabilă şi în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6 – 7 grade în prima noapte, până la -2 şi 0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creştere uşoară până la 2 – 4 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi în Muntenia de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendinţa va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6 – 8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi uşor mai ridicate, spre o medie a valorilor
maxime ce ar putea atinge 10 – 11 grade. Evoluţia va fi comparabilă şi în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4 – 5 grade în primele două nopţi, până la minus 3- minus 1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creştere uşoară până la 1 – 2 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.

În Oltenia, în prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următoarele zile (până pe 18 februarie), tendinţa va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7 – 8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi uşor mai ridicate, spre o medie a valorilor
maxime ce ar putea atinge 10 – 11 grade. Primele 2 nopţi din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 şi 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 şi 1 grad.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantităţi de apă însemnate. Precipitaţii sunt posibile şi în a doua săptămână de prognoză.

La munte, în prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie şi până în 25 februarie, cu variaţii de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 şi 2 grade. Minimele vor avea o tendinţă de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată şi în a doua săptămână de prognoză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Când arata scriptic temperatura zilei, se preconizează! Temperatura reală e cea RESIMȚITĂ și nu cea rămasă scriptic pe care nu o modifica nimeni. Rămâne pentru statistici manipulatorii. Apropo, cumva luna februarie e luna de vara cu căldură de sar să sperie cetățenii care sunt la plaja la Constanța sau Mamaia?!

  2. Daca este Cald Afara in Muntenia Stau cu Caloriferul Oprit in Februarie 2024 !

  3. Prognoza pe telefon: campulung muscel ora 18- senin, 14 grade
    Termometrul masina 6 grade
    Ploua strasnic.
    Deci ei nu sunt in stare sa spuna cum este vremea acum. Mancatori de kkt pe bani multi.

  4. Un efect electric produs de om – rezonanța diz-armonică – provoacă căderea particulelor încărcate din centura Van Allen (radiații), iar ionii care cad în atmosfera produc condensare (care precipită nori de ploaie). Există o conexiune electrică super-puternică între ionosferă și partea din atmosferă în care fenomenele meteo vin pe scenă. De asemenea, atunci când erupțiile și ejecțiile de masă coronală au loc pe soare, particulele și energia ajung pe planetă și provoacă, printre multe alte efecte, condensare. Soarele este o sursă de energie extrem de puternică (într-o oră produce energie egală cu energia totală produsă pe planeta noastră într-un an), însă oamenii au găsit soluția necesară pentru a compensa lipsa de energie: INPUT MIC, EFECT MARE. Doar că sunt ca niște copii care se joacă cu un băț ascuțit, găsesc un urs adormit și îl înfig în fund pentru a vedea ce se va întâmpla, in contextul în care principalul catalizator al vieții de pe planetă ne bombardează din ce în ce mai greu cu erupții extraordinare care, spre norocul nostru, nu ne-au întors încă în precivilizația industrială. Inca nu..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.