Putin, ironizat. ”Nu vă faceți griji. Suntem o națiune pașnică”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, și-a început interviul  cu jurnalistul american Tucker Carlson cu o lecție de istorie. Timp de aproape 20 de minute, președintele rus a prezentat propria versiune despre Ucraina, arătând că este un stat artificial.

„De ce ai aşteptat atât de mult ca să iei Ucraina?”, a fost întrebat Putin. De ce nu aţi luat-o pur şi simplu când aţi devenit preşedinte acum 24 de ani? Aveţi arme nucleare. Ei nu au. De ce aţi aşteptat atât de mult?”

Moscova are dreptul la teritoriile din estul și sudul Ucrainei, a arătat Putin, însă versiunea aceasta a fost contrazisă

Președintele rus a fost acuzat că a luat pur și simplu din istorie ce i-a convenit.

Președintele Mongoliei a făcut  și el apel la istorie și a arătat o hartă  ironizându-l pe președintele rus Vladimir Putin și arătând că Rusia era chiar mică în comparație cu Imperiul Mongol.

Mai mare decât Rusia, imperiul conținea și teritorii ale Rusiei actuale, însă Tsakhia  Elbegdorj, președinte al Mongoliei între 2009 și 2017, a dat asigurări că el  este pașnic.

„După discursul lui Putin, am găsit harta istorică mongolă. Nu vă faceți griji. Suntem o națiune pașnică și liberă”, a scris Elbegdorj,potrivit Business Insider,

.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

28 de Comentarii

 1. ” Suntem o națiune pașnică și liberă ”
  -da,
  mongolii au fost pacificati
  si eliberati si de comunism!

 2. socoteala e simpla:
  -odata lupta de eliberare a Russiei
  au pierit multi rusi:
  sovieticii care au ajuns in Romania,
  aia cu „davai ceas”
  erau mongoli,sovietici;

  ieri la alexandreasca gusa vorbea de cele 2’000’000 de violuri comise in Germania,
  incepuse o teorie rasista penibila:
  -nu,aia era mongolii!!!!!

 3. Presedintele Mongoliei ??? Exista asa ceva sau face parte din trilogia „Stapinul inelelor” ? Ced ca mai degraba e vorba de presedintele Mongoloid … Nebunul asta a uitat ca tara sa, cu cea mai mare densitate de camile la hectar, este practic „senvis” intre Rusia si China …

 4. Câți locuitori erau pe planetă acum 10.000 de ani?
  „Acum 10.000 de ani eram doar un milion. În 1800, cu puțin peste 200 de ani în urmă, eram deja un miliard. Acum 50 de ani, în jurul anului 1960, eram trei miliarde. Astăzi, depășim șapte miliarde.Asta s-a scris pe data de 15 iul. 2020.Ca sa vorbesti sau sa faci aluzii la pretentii teritoriale de acum mii de ani mi se pare o prostie.

 5. Rusia “națiune pașnică”?
  Intrebari ajutatoare pentru un raspuns corect:
  – cate razboaie a declansat Rusia intre 1945-2023?
  – cate razboaie a declansat SUA intre 1945-2023?
  – cate tari a invadat Rusia intre 1945-2023?
  – cate tari a invadat SUA intre 1945-2023?
  – cate baze militare / soldati are Rusia in exteriorul Rusiei?
  – cate baze militare / soldati are SUA in exteriorul SUA?

 6. Serios? Ucraina este un stat artificial? Sa punem pe talerul balantei, ukraina ca stat suveran de sine stătător și fizicul artificial al individului putin care se modifică peste noapte când nu arata bine că imagine! Care din astea doua e artificial, fizicul individului sau ukraina? In plus, creierul unui individ e varza după o vârstă înaintată și înghite buline artificiale, pe când spațiul terestru al ukrainei, e productiv permanent natural, că se baga îngrășământ la mod industrial pentru creșterea recoltelor, adra nu înseamnă că e artificial! Apropo, de ce se tine acest individ cu dinții de spațiul terestru al ukrainei, nu contează care parte? Nu cumva din cauza pământului bogat in resurse naturale și industria naturala despre care acest individ vede totul artificial?

 7. P.r.o.s.t.o.v.a.n.u.l asta din cortul de la Ulan Bator nu știe ca Rușii au curățat de Turci și de Tătari tot Estul Europei și litoralul Marii Negre din Crimeea și până la Constantinopole !
  Dar si-au băgat UNII coada.
  Si Turcaleții au rămas cu-un cap de pod în Europa, măRog…🤮

 8. Fara Rusia ati fi fost doar o parte a republicii autonome mongolia interioara din China. Ca stat ati fi buni de plata pentru oribilele crime de razboi pe care le-ati comis cand v-a pus dreaku sa plecati spre vest pentru jaf si sange. Chinezii nici ei inca nu v-au uitat. Ciudata iesire publica.

 9. „Putin, ironizat. ”Nu vă faceți griji. Suntem o națiune pașnică””

  Fara sa fiu IRONIC intreb … :
  FRANTA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca francezii azi ?
  SPANIA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca spaniolii azi ?
  JAPONIA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca nipponii azi ?
  ANGLIA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca englezii azi ?
  ROMANIA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca romanii azi ?
  RUSSIA a avut COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca rusii azi ?
  USA are COLONII ? … ce s-a intamplat cu ele in timp ? Au aceasi nivel de trai ca yankeii azi ?

  Coloniile ruse sunt integrate imperial in statul unitar Russia, zi, si au aceleasi legi si drepturi precum rusii din RUSIA !
  RUSIA nua colonizt pentru pamant si loc …altfel nu vindeau ALASKA pentru o „paine cu unt” 🙂 !
  Restul celorlalte tari coloniale …s-a cam USHURAT pe fostele lor colonii 😛 !
  ENGEZII in RAZBOIUL BURILOR au inventat … „LAGARELE DE EXTERMINARE” inaintea nemtilor lui Hitler !
  Italienii Doctorului MUSSOLINI n-au avut MAFIA decat … odata cu USA-n peninsula si … „GLADIO” ! 😉

  E de gandit si argumentat ISTORIC pe thema ! 😛
  IQ=?

 10. Eu zic romanilor sa taca dracu din gura.Ca daca te iei dupa hartile vechi,ale mongolilor, turcii ar trebui sa ceara Tara Romaneasca, ungurii ,Transilvania.Cind ura te orbeste devi stupid.Da Ucraina e un stat artificial care pina in 1918 nu a existat.Da ,Stalin le-a atasat estul ucrainei ce era parte a Rusiei, Transcarpatica ce era parte a Ungariei, Nordul Buciovinei si sudu Basarabiei, si parte din vechea Polonie.Dar pupatorii in dos ai americanilor ,s-ar renega si copii ca sa isi arate sugarnicia.De aia am fost 2 milenii vinduti cind la unii cind la altii.La toti mirlanii care striga slava Ucrainei , sa le crape obrazul de rusine.

 11. și când te gândești la câte procese se deschid azi după 20-30 ani de la relația plăcută -farmec dând regretelor că nobody look for they- bietele nemțoaice pur și simplu i-ar fi oprit pe violatori-esticele chiar i-au oprit – că așa se hibridează populațiile -de fapt unii zic că hitler s-a dus după germanii de pe volga ;;și de aceea s-a întors -că nemții se simțeau excelent pe volga!!! cu natașele- cine ne spune câți generali și colonei a avut armata țaristă din 1700 până în 1920 !

 12. Degeaba s-au prostit mongolii și detestă pe ruși că cică le-ar fi ocupat imperiul fiindcă doctrina mongolilor a fost sărăcia și distrugerea. Orașele pe care le-au cucerit pe Eufrat avea spre 1 milion de locuitori cu irigații și agricultură grozavă; i-au omorât pe toți și au rupt digurile inundând mormanele de cadavre. Când au ajuns în Europa cu orașe de 50 mii de locuitori nu aveau ce omorî. Nu au avut pentru cei de rând cultul morților. Nu au construit drumuri și orașe. După o vizită a tov. Ceaușescu se ridiculiza la învățământul politic “iurta comunistă”. Și nu au avut Dumnezeu. Mongolii unguri ai lui Arpad creștinați de Vajk devenit Ștefan ce Sfânt deși au rămas aceeași barbari încă peste o sută de ani încet au fost asimilați familiei europene. Mongolii sunt tot acolo.

 13. Adevarul e , cum spunea si PUTIN !
  Nupoti rupe rusii din Ukraina de rusii si Russia daca nu le interzici RELIGIA !

  CE fac ukranii e mizerabil … e oare inca modern sa obligi oamenii sa creda ca vrei tu sau da-i lasi cu biericile si crezul lor ? …intreb pentru un vecin de banca-in-parc: fanatic sectant, din religia LGBTQ …
  care-mi spune ca DUMNEZEU si ingerii sunt HERMAFRODITI ! 🙁 ! Nu unisex ! 🙁

  USA insasi isi distruge BIBLE BELT-ul de ajungi sa te intrebi in cde DUMNEZEU cred cand spun mandru FARISEIC:
  – In GOD we trust! 🙁

  Oy wey ISRAEL ! 🙁
  SHALOM !

 14. când te gândești la câte procese se deschid azi după 20-30 ani de la relația plăcută(ARTISTELE CE SE VIOLAU ) -farmec dând regretelor că nobody look for they- bietele nemțoaice pur și simplu i-ar fi oprit pe violatori-esticele chiar i-au oprit – că așa se hibridează populațiile -de fapt unii zic că Hitler s-a dus după germanii de pe VOlga ;;și de aceea s-a întors -că nemții se simțeau excelent pe Volga!!! cu Natașele- cine ne spune câți generali și colonei a avut armata țaristă din 1700 până în 1920 !creierul unui individ e varza după o vârstă înaintată și înghite buline artificiale, SIGUR SE REFERĂ LA BU-BIDEN-:;:;

 15. @mishteaux nemtii au inceput cu lagarele in Namibia in anul 1908 imitandu-i pe britanici si pe spanioli; grupurile etnice bastinase au republici autonome in Rusia, in schimb in SUA, autonomia administrativa a indigenilor supravietuitori genocidului anti amerindian se numeste „rezervatie” le-au facut o „favoare” puritana

 16. Mongolul actual – daca informatia din @Cotidianul n-o fi vreun intox-, „uita” ca Rusia a luptat cu Hoarda de Aur si s-a eliberat de ea. Si vad ca n-are habar ca si Muntenia-Moldova din România actuala – fara a pomeni si de restul Moldovei, de sub Muia Sandu -, au fost sub stapânirea Hoardei, si tot odata, demult, demult, putzin dupa finele Imperiului Roman de Apus.

 17. @maxtor/Tot atatea si chiar mai mult de 2.000.000 femei au violat si soldatii americani in Franta, Germania, Belgia, Olanda. Italia.. numai ca ei aliatii aveau prezervativele ca obiecte de consum in ranitele lor. Si cate au mai violat si soldatii americani in Vietnam, Laos, Cambogia si-n tarile unde au peste 900 de baze militare. Cauta pe net si vezi cate violuri si omoruri au comis aceeasi soldati americani in Sud-Coreea si Japonia pana-n zilele noastre. Da, sovieticii au violat nemtoicele pentru ca si nemtii care au ucis peste 25 milioane de sovietici au violat si ei impreuna cu trupele aliate cam tot atatea cat au violat si sovieticii in Germania ocupata. Si bai fitilistule cu cipilie, un politruc bolsevic khazar al armatei lui Stalin a scris o brosura in care soldatii sovietici erau indemnati sa le violeze pe nemtoaice si sa-i omoare pe civilii de sex barbatesc in zonele ocupate de ei in Germania. Fiecare soldat sovietic avea in ranita o asemenea brosura.

 18. În polologhia lui istorică Putin a uitat să spună că URSS a pierdut războiul rece și că Bush a spus clar că nu va renunța la Europa doar ca să-i consoleze pe ruși. Când jurnalistul ăla l-a întrebat pe Putin de ce nu a invadat Ucraina cu 22 de ani în urmă Putin nu a răspuns. S-a plâns doar că au fost cinci extinderi NATO,dar a uitat să spună că rușii nu s-au opus. De ce? Din neputință.

 19. Deci unde 2 se bate castiga al 3lea dar si al 4lea ca sunt si harti romanesti in care Crimeea era romana… Pacat ca nu apar la ziar.

 20. Nu exista nici-un document care sa mentzioneze denumirea „Rusia Kieveana”. Acel stat se numea „Rusia” shi avea capitala la Kiev. Rusia era un regat in limba Rusa regat=kraina iar marginea regatului se numea u-kraina. Regatul era condus de dinastia Rurik de origine Suedeza dar pe atunci Suedia nu era unificata shi Rurik venea din regiunea, pe atunci independenta Roslagen=tzara Rushilor. Sotzia cneazului nashte gemeni. Unul dintre ei devine cneaz la Kiev dar fiindu-i frica de frate-su il trimite pe frate-su la marginea regatului pe Ruseshte in u-kraina la Vladimir orash pe atunci nou infiintzat shi denumit asha de tat-su. Ca sa nu observe supushii ca cei doi sunt fratzi cel din Vladimir este obligat sa poarte masca de fier. In 1169 cel din Vladimir ishi scoate masca vine la Kiev shi il ucide pe frate-su. Pe drum multzi altzi Rushi inclusiv cei din Cernigov se aliaza cu cel din Vladimir caci cel din Kiev conducea tiranic shi ishi persecuta inclusiv familia. Razboiul dintre fratzi din 1169 a devastat Kievul care nu s-a re-facut nici-o-data shi invazia Mongola ulterioara a gasit deja Kievul in ruine. Kievenii foarte educatzi shi pioshi innainte de 1169 au uitat sa scrie shi shi-au schimbat limba devenita acum ne-scrisa plina de gresheli de ortografie shi pronuntzie dar tot o limba Rusa e drept incorecta. Mai tarziu Kievul a fost ocupat de Suedezi care le-au impus localnicilor steagul Suediei albastru-galben.

 21. Fiica lui Gingis Han s-a casatorit cu Alexander Nevsky deci Czarii Rusiei sunt urmashii lui Gingis Han shi posesorii imperiului lui. E adevarat ea a avut fratzi care au incercat sa conduca imperiul Mongol dar au murit de coma alcoolica.

 22. Excelent, mongolul.Nu poți veni cu scrisorele de la o mie și umpic.Daca o ia după Rurik, și Suedia și ceva bucăți din Norvegia, Polonia, juma din Finlanda,Cehia,Slovacia, samd ar fi teritorii rusești.Ăsta-i argument islamic, „unde pune piciorul un musulman, e ținut musulman”.Interesant evfaptul că au o țară imensă pe care nu sunt în stare s-o administreze și tot mai umblă pe la alții după teren, un teren cu care oricum nu fac nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.