Weber, despre modificarea Constituției

Europarlamentarul PNL Renate Weber a vorbit, sâmbătă seara, la Digi24, despre programul de modificare a Constituției prezentat de Victor Ponta, care anticipa că în toamnă ar putea fi organizat referendumul pentru schimbarea legii fundamentale.

“Niște modificări ale Constituției sunt necesare pentru că în ultimii ani am trăit într-o realitate constituțională în care fiecare făcea ce voia, interpreta cum voia. Curtea Constituțională avea de soluționat în fiecare zi câte ceva. Cred că ce ar trebui să rezolve o modificare a Constituției ar fi relațiile dintre instituțiile statului și funcționarea lor”, spune Renate Weber.Întrebată dacă este timp până în toamnă pentru ca un astfel de proiect să fie gata și să fie deja supus unui referendum – așa cum dorește premierul Victor Ponta – europarlamentarul s-a arătat sceptică: „Sinceră să fiu, nu cred”.

Renate Weber consideră că o idee bună ar fi formarea unui CSM numai al judecătorilor, după modelul altor state din UE, care separă instituțiile care îi reprezintă pe procurori și judecători.

“Va fi timp ca până în toamnă să-l și votăm la referendum (proiectul de modificare a Constituiei – n.r.)? Nu știu să vă răspund”, a reluat ideea europarlamentarul. „Mă cam îndoiesc”, a adăugat ea, explicând: „Întotdeauna o modificare a Constituției determină și altele. Dacă o să fie și modificări multe lumea s-ar putea să nu vină la referendum, că nu va înțelege despre ce e vorba”.

Raportul MCV dat publicității miercuri precizează ca schimbarea Constituției să se facă respectând procedurile și acordând suficient timp pentru dezbaterea acestei teme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.