Weekendul românesc al Târgului de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu continuă dezvăluirea culorilor Crăciunului. Dacă primul weekend a fost poleit cu vocile aurite ale Monicăi Anghel, Paulei Seling, ale lui Brad V. Johnson şi ale grupului vocal “Acapella”, cel de acum evidenţiază pasiunea şi entuziasmul conturate în jurul Zilei Naţionale a României. Weekendul ROŞU din seria “Colors of Christmas” a adus în Piaţa Mare a Sibiului un spectacol de patinaj artistic, colinde şi muzică populară românească. Au participat Colindători din Maramureş, Alba, Bacău, Călăraşi, Sălaj şi Sibiu.

Sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 15.00 şi 18.00, pe scena Târgului de Crăciun din Sibiu, au urcat unsprezece cete de colindători. Grupurile au reprezentat diferite regiuni istorice ale României, oferind astfel publicului o perspectivă completă asupra colindei româneşti şi a obiceiurilor conturate în jurul Sărbătorii Crăciunului.

Actiunea a fost realizată în parteneriat cu Muzeul “ASTRA” din Sibiu şi a continuat tradiţia “Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor”, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie. La eveniment au participat: ansamblul Folcloric „Doina Mureşului” din comuna Ciugud, jud. Alba, “Căiuţii din Balcani”, jud. Bacău, grupul „Raze de lumină”, grupul folcloric „Constantin Brăiloiu”, grupul “Tezaur Uman Viu” din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, ansamblul „Vasile Lucaciu” din Siseşti, judeţul Maramureş, grupul folcloric “Poiana” din satul Ciumara, judeţul Sălaj, corul din Sălişte, elevii Palatului Copiilor Sibiu şi ai Şcolii Gimnaziale din Alămor, judeţul Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu invadat de vizitatori

Tot sâmbătă, patinoarul artificial din Piaţa Mare a fost inaugurat cu un spectacol extraordinar de patinaj artistic. La “Feeria pe gheaţă”, desfăşurat pe 700 de metri pătraţi de gheaţă, au fost invitaţi patinatori din ţară şi străinătate, precum Sarah Hecken (Germania), Stephane Walker (Elveţia), Deborah Sacchi (Italia), Mario-Rafael Ionian (Austria), Tigran Vardanian (Ungaria), Zoltan Kelemen, Zsejke Kenesz, Andreea Ureche şi Marius Negrea.

Spectacolul propus de Asociaţia “Genius” este singurul eveniment de acest gen din Sibiu, mult aşteptat de public pentru frumuseţea patinajului artistic, o artă ce combină graţie, supleţe, măreţie, stăpânire de sine, precizie şi o bună coordonare şi pregătire fizică. Graţia şi precizia artiştilor patinatori s-au îmbinat cu jocurile de lumini, muzica şi atmosfera specială a Târgului de Crăciun din Sibiu.

Ultima seară a weekendului ROŞU va completa manifestările dedicate Zilei Naţionale a României cu un regal folcloric din zona Sibiului, prezentat de Traian Stoiţă, Camelia Cosma Stoiţă şi Ioana Brad. Cei trei reprezentanţi ai cântecului din Mărginimea Sibiului le vor oferi românilor de pretutindeni un cadou special, prezentând de ziua lor un spectacol deosebit de colinde, muzică populară şi romanţe româneşti.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural iniţiat de Fundaţia “Au-Ro Austria Pro Romania” şi Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii ţări pentru amploarea şi tradiţia creată. Evenimentul este organizat de Fundaţia “AU-RO Austria Pro România” în parteneriat cu “A1 Events”, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.