cântăreața americană ar fi împlinit astăzi 55 ani

Whitney Houston ar fi împlinit astăzi 55 de ani

Născută pe 9 august 1963, cântăreața americană ar fi împlinit astăzi 55 ani.

Whitney Houston s-a născut în New Jersey, într-o familie de cântăreți. Mama artistei, Cissy Houston, nașa acesteia, Aretha Franklin, dar și verișoarele sale cântau soul și gospel. Whitney s-a alăturat, începând să cânte în corul bisericii la 11 ani, dar și în cluburi, împreună cu mama sa.

În adolescenţă a făcut backing vocals pentru Jermaine Jackson, Chaka Khan şi alţi artişti populari. Mogul al muzicii la acea vreme, Clive Davis a contribuit la descoperirea viitoarei artiste de succes.

În 1985 Whitney și-a lansat albumul de debut, Whitney Houston, unul dintre cele mai bine vândute albume din istorie. Hit-uri precum Saving All My Love for You, I wanna dance with somebody, How Will I Know sau The Greatest Love of All i-au adus premii Grammy, discuri de platină și fani în toată lumea. Deși a fost acuzată că reneagă muzica „de culoare”, Whitney a continuat să cânte, devenind cea mai cunoscută artistă pop.

În 1992 Whitney a debutat în cinematografie, fiindu-i parteneră lui Kevin Costner în The Bodyguard. A revenit pe marile ecrane în anul 1995 cu Waiting to Exhale.

Whitney Houston a decedat pe 11 februarie 2012, la vârsta de 48 de ani, în urma consumului unui amestec de alcool și droguri, potrivit medicilor legiști. Aceasta avea o fata cu artistul Bobby Brown, Kristina Brown, care a decedat în 2016, la doar 22 de ani, cazul decesului fiind similar cu cel al mamei sale.

La 6 ani de la moartea sa, Whitney Houston continuă sa fie o legendă a muzicii pop și sursă de inspirație pentru generații de cântăreți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. Se pare ca sursa asta de inspiratie a omorat destui cantareti pana si pe fata ei ! Halal articol,pe cine intereseaza cati ani ar fi implinit drogata asta sau altii ca ea? Aveti stacheta chiar atat de jos?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.