Xavi, dezlănțuit la adresa arbitrajului după El Clasico

 Real Madrid a câștigat un nou duel cu eternul rival FC Barcelona în El Clasico în ultima etapă din La Liga. A devenit parcă un coșmar pentru catalani să primească gol în ultimul minut, iar autorul execuției fatale pentru ei să fie același jucător, englezul Jude Bellingham, noul star al lui Real Madrid.

A fost un meci spectaculos, decis cu scorul de 3-2, rezultat care nu mai pune nici o îndoială asupra numelui campioanei din această ediție. Este practic o predare de ștafetă dinspre Barcelona, învingătoare sezonul precedent, către Madrid.

Numai că în tabăra catalană acest eșec a fost perceput ca unul total injust în raport cu evenimentele din teren și succesul este unul fals, rezultat viciat de decizile arbitrului care au fost în favoarea madrilenilor. De altfel, portarul Marc-André ter Stegen, altminteri un neamț foarte sobru care rareori are ceva de spus la adresa arbitrajului, a declarat la interviurile de după meci că Barcelona a fost deposedată de un rezultat bun pe Bernabeu de către cei care au condus jocul.

Și antrenorul oaspeților, Xavi Hernandez, s-a dezlănțuit în conferința de presă. El a afirmat că, fără ajutorul arbitrilor, Real Madrid nu ar fi câștigat niciodată acest meci și că o țară întreagă plus tot mapamondul au putut vedea cum nu a fost validat un gol clar al echipei sale.

”Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat, nu trebuie să mai spun eu nimic. Îmi poate dăuna mie și imaginii mele. A văzut toată lumea! Pot să mă suspende, dar există imaginile. E o injustiție maximă.

Sunt de acord cu Ter Stegen, arbitrajul a fost o rușine. Sentimentul meu de astăzi este de maximă nedreptate. Partida nu a fost corectă. Nu pot păcăli pe nimeni, cu atât mai puțin pe fani.

Dacă vreți cea mai bună ligă din lume, trebuie să folosim tehnologia. Au fost situații pe care nu le putem controla, ci doar arbitrajul poate. Dacă am juca din nou, am câștiga. Am concurat și am jucat mai bine decât Madridul, dar am pierdut. Încerc să nu păcălesc fanii și să fiu sincer, meritam să câștigăm astăzi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Arbitrajul a fost o rusine. Iar cand iti permiti sa faci asta intr-un meci vazut in direct pe 5 continente, te intrebi pe ce bani s-au prostituat arbitrii. Care, fie vorba intre noi, au obrazurile mai groase decat multi cocalari de-ai nostri. NOIta bvene: Gradinescu la microfon a fost fan Real, asta nu ar trebui sa se intample. Un comentator TV sa spuna „Xavi, azi nu e momentul tau, stai in banca ta!”… Noroc ca si-a mai spalat din pacate vazand si recunoscand clar ca faultul in careu care a dus la 11m pentru Real a fost o mascarada, o inselatorie grosolana.

  2. Gradinescu e o baba isterica, cu afinitati degeaba pt. Real. Te ia cu greata, zau asa. Daca asta-i crema spicherilor sportivi…pas. Cat despre antrenorul mahalagiu barcelonez, nu-i departe de ghertoiul Sumudica, doar ca-i mai negru.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.