YouTube – platforma care te poate face milionar

La 19 ani de la înființare, YouTube a ajuns la 2,7 miliarde de utilizatori fiind cel mai mare canal de partajare video din lume.

Platforma fondată în SUA de trei antreprenori a fost achiziționată de gigantul tehnologic

Numărul de utilizatori ai platformei este de așteptat să ajungă la 2,85 miliarde anul viitor. , pe care 52% dintre utilizatorii de internet îl folosesc cel puțin o dată pe lună, este vizitat de 113 miliarde de ori pe lună.

Serviciile plătite ale platformei, YouTube Premium și YouTube Music, care oferă diverse funcții, în special acces fără reclame la conținut, sunt utilizate în mod activ de 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Se precizează că veniturile din publicitate, principala sursă de venit a YouTube, depășesc 30 de miliarde de dolari anual. Dintre țările în care YouTube este cel mai folosit, India se află pe primul loc, cu 467 de milioane de utilizatori. India este urmată de SUA cu 247 de milioane de utilizatori.

53,9% dintre utilizatorii platformei sunt bărbați și 46,1% sunt femei. Un total de 720 de mii de ore de videoclipuri sunt încărcate zilnic pe platformă, unde majoritatea utilizatorilor au 25-34 de ani.

Cantitatea totală de videoclipuri vizionate de toți utilizatorii pe YouTube corespunde la peste 1 miliard de ore pe zi.

YouTuber cu cele mai mari venituri este MrBeast din SUA

YouTube este, de asemenea, văzut ca o sursă importantă de venit pentru creatorii de conținut. Oamenii care ies în evidență pe platformă prin videoclipurile lor sunt considerați YouTuberi.

Până în 2024, există peste 110 milioane de canale pe platformă. Primul loc pe lista celor care câștigă cele mai multe venituri cu videoclipurile lor este YouTuber-ul american MrBeast, cu 239 de milioane de urmăritori. Conform datelor din 2022, MrBeast a generat venituri de peste 50 de milioane de dolari prin intermediul platformei.

MrBeast a fost urmat de Jake Paul cu 45 de milioane de dolari, Markiplier cu 38 de milioane de dolari, Rhett și Link cu 30 de milioane de dolari și Unspeakable cu 28,6 milioane de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Nu sunt pe You Tube ! Nu ma interesează You Tube ! Chiar daca plateste ! Nu ma interesează Banii de la You Tube !

  2. Nu e vorba de amatori.
    Aia care castiga atat de mult au echipe-n spate cat pentru un film de cinema si bugete alocate cu profesinisti ca pentru showuri de televiziune cu zeci de milioane de vizualizari, sponsorizari, contracte de publicitate, vin pe banda.
    E imposibil pentru cativa sa faca intreaga munca, din spatele camerei.

  3. Youtube, o lume fake exact ca si restul internetului. Numarul de vizualizari este vizibil falsificat, lucru verificat demult la video-urile politice.
    Youtube este Google (Gargoyle), adica guvernul mondial care te priveste cand privesti si te asculta cand asculti. Care iti face profilul in functie de ce muzica preferi, stocand date depre care habar n-ai.
    De remarcat si viteza cu care s-a miscat guvernul mondial. Cum ai o afacere de succes, datorata poate ideilor si muncii personale, cum vin baietii veseli sa-ti faca o oferta de nerefuzat. Nimeni nu are voie sa ajunga in stratosfera miliardarilor fara stampila de la stapanire.
    Democratia, din pacate, e doar o gluma, sau o scuza. Realitatea bate filmul, au mai bine zis bate clipurile Youtube.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.