AUR face plângere penală, după sancțiunile din Parlament

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, la The Committee on the Human Rights of Parliamentarians din cadrul Uniunii Interparlamentare (UIP), o plângere cu privire la „sancţiunile abuzive” aplicate de conducerea PSD a Camerei Deputaţilor, ca urmare a „protestului paşnic” din data de 31 ianuarie din Parlament, şi solicită revocarea imediată a tuturor sancţiunilor impuse membrilor AUR.

Plângerea redactată de către deputatul AUR Adrian Axinia este îndreptată împotriva preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis, şi a liderului grupului social-democrat din Camera Deputaţilor, deputatul Ciprian Şerban, precizează joi AUR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, printre drepturile încălcate parlamentarilor AUR de către reprezentanţii conducerii PSD şi ai Camerei Deputaţilor sunt menţionate: încălcarea libertăţii de întrunire şi asociere, aplicarea abuzivă a sancţiunilor parlamentare, constrângeri în exercitarea liberă a mandatului, precum şi alte acte care împiedică exercitarea mandatului parlamentar.

În plângerea menţionată, grupul parlamentar AUR solicită „revocarea imediată a tuturor sancţiunilor impuse membrilor şi personalului AUR implicaţi în protestul din 31 ianuarie, formularea de scuze formale din partea partidelor PSD şi PNL pentru măsurile punitive nejustificate şi recunoaşterea publică a caracterului paşnic al protestului, dar şi asigurarea că astfel de sancţiuni abuzive nu se vor repeta, precum şi afirmarea drepturilor grupului politic al AUR la libertatea de exprimare şi de întrunire fără teama de sancţiuni arbitrare”.

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis să fie suspendat dreptul parlamentarilor AUR să introducă invitaţi în clădire, până când se va finaliza ancheta privind incidentul în care deputaţii şi senatorii AUR „au protestat şi au invadat” sălile de grupuri politice, declara Alfred Simonis.

Uniunea Interparlamentară (UIP) este o organizaţie internaţională a parlamentelor naţionale. Fondată în 1889, este una dintre cele mai vechi organizaţii globale şi are scopul de a promova dialogul între parlamentele lumii, susţinerea democraţiei şi încurajarea cooperării internaţionale. Prin intermediul UIP, parlamentele membre îşi pot coordona eforturile pentru a aborda probleme globale, cum ar fi pacea şi securitatea, drepturile omului, dezvoltarea economică şi socială, şi protecţia mediului, conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. AUR va lua multe voturi de la PSD. Au inteles ca alegatorii lor au cam aceeasi mentalitate, si vor sa-i lase pe socialisti ,,fara coledzi”. Nu au cum sa ia de la altii. Deja au plecat pesedisti spre AUR: La PSD Iasi, Ostaficiuc si Ciohodaru, au plecat spre AUR. Vor mai fi si altii…Sa fim atenti si la Sosoaca, ca si ea vrea sa ia tot de acolo!

 2. Mahalaua Ferentari în acțiune!…să nu creadă Simon Templar că România se reduce la trei cartiere din București!…

 3. …frate!…ce juristi au astia?…procurorul nu este judecator, nu poate dispune decat masuri asiguratorii pe perioada cercetarii penale, nicidecum nu poate obliga o parte la cerutul de scuze, ridicarea sanctiunilor, treburile astea le face completul de judecata!…plangerea penala, in esenta ei, este o treaba simpla: ceri anchetarea unor fapte petrecute si despre care tu crezi faptul ca au caracter penal, ca a fost incalcata o anumita prevedere, norma samd, sanctionate in dreptul criminal…in cel mai rau caz puteau sa invoce un abuz in serviciu, si asta greu de probat, dar cererile alea!…

 4. un aforism de Franz Kafka,care vine manusa AUR :”Un cretin e un cretin.Doi cretini sunt doi cretini. Zece mii de cretini formeaza un partid politic”

 5. Uniunea suveranista face cerere ca strainii sa intervina in Parlamentul suveran al Romaniei. Mijto, fiecare sa se joace la scara lui !

 6. …mai are kafka un aforism: un cretin este un cretin…doi cretini sunt doi cretini…sute de mii de cretini formeaza masa de alegatori ai unui partid…se potriveste perfect cu alegatorii psd/pnl/usr/udmr…

 7. Aur au intrat în propriul clinci cu bună știință dat fara a-și da seama in ce rahat au intrat. Așa se întâmplă când capurile luminate nu văd realitatea și nu se pot concentra din cauza gloatei din jur care îi copleșește.

 8. @Degel Mintizatsiya spune:
  15 FEB. 2024 LA :”Un cretin e un cretin.Doi cretini sunt doi cretini. Zece mii de cretini formeaza un partid politic”….
  Tu esti un cretin. Sub Psd/ Pnl/Pmp, Romania a ajuns cea mai saraca, corupta si nenorocita tara din UE.

 9. Romania ce mai corupta tara Asa a ajuns România din cauza unor frustrați ca tine care au votat cu burta și cu pumnul. România ești și tu ,ce care sta cu mana întinsă sa-i rezolve politicianul neîmplinirile din viata. O tara cu oameni educați votează cu mintea . Nicidecum niște golani hauristi sau o guralivi putinista precum Sosoaca, butoi cu untura ranceda .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.