Zeci de angajați ai Spitalului de Urgență „Bagdasar Arseni” protestează

În jur de 50 de angajați ai Spitalului de Urgență „Bagdasar Arseni” din București protestează, în curtea unității, fiind nemulțumiți de sporuri, care, potrivit noii legi a salarizării, sunt plafonate la 30%, ceea ce pentru unii dintre angajați duce la scăderea veniturilor.

Infirmiere, brancardieri și asistente de la Spitalului de Urgența „Bagdasar Arseni” din București au ieșit, luni dimineața, în curtea unității sanitare, pentru a protesta. Oamenii sunt nemulțumiți de noua modalitate de calcul al sporurilor, susținând că va duce la scăderea veniturilor cu sute de lei.

De asemenea, la Craiova, aproximativ 450 de medici şi asistente de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova protestează din același motiv.

Unul dintre liderii sindicatului angajaţilor din Spitalul Craiova, medicul Eleodor Cârstoiu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că veniturile tuturor angajaţilor au fost diminuate, începând cu luna februarie.

„Brancardierii şi infirmierele nu au avut mărire de salariu, la 1 martie, iar valoarea procentuală a sporului care se aplică la salariul nemărit a scăzut, deci venitul lor scade. Asistentele sunt afectate la sporul de tură, adică cel pentru că lucrează şi noaptea. Nu au orele de noapte plătite, ca în Codul Muncii, cu 25% spor, ci se dă un spor mai mic de 15% pentru faptul că o treime din timpul lucrat este noaptea. Mai este afectată plata orelor de sâmbătă şi duminică, adică toate sunt la jumătate. La biologi, farmacişti, chimişti, la fel, nu s-a acordat mărirea de salariu, însă sporul a scăzut. Automat le-a scăzut şi venitul”, a declarat Cârstoiu.

În cursul zilei de luni, ministrul Sănătățiii, Sorina Pintea, va avea o întâlnire cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a discuta regulamentul de sporuri care se aplică angajaților din sistemul medical.

„Am ales să discut cu fiecare, să vedem care sunt problemele. Discut cu fiecare manager în parte, îi rog să-mi prezinte situația, modul în care s-au repartizat sporurile. Nu este obligatoriu ca toată lumea să ia sporul maxim. Cred că weekendul ăsta am vorbit cu o sută de manageri. Până acum s-au dat sporuri maxime”, a spus Sorina Pintea la Digi25.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

2 Comentarii

 1. protestele impotriva impostorului si inșelatorului guvern Dancilă a determinat ,pe facebook, obstructionarea oricaror comentarii, justitficate cu articole din mass media,comentarii ce aduc argumente impotriva lui Dancilă Vasilica, cea care este prin fapte si vorbe de analfebetă impotriva romanilor.Mai mult decat atat politia politica a lui Dancilă Vasilica de pe internet ii terorizeaza grobian si obscen pe toti acei care au curajul sa se opuna impostoarei Dancilă Vasilica si lui Dragnea Liviu/PSD. Orice proteste ar fi in țară oamenilor nu li se va da drepturile prăduite de PSD/DRAGNEA /DANCILĂ cu complicitatea lui klaus Iohannis.

 2. Mai tineti minte sloganul frumos al PSD din campania mincinoasa din Decembrie 2016?!
  „Indrazneste sa crezi in Romania”, uite-l aici cu NErealizarile la ZI!
  http://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

  Zeci de angajati nemultumiti la Bagdasar Arseni?!
  Le da dl Dragnea posibilitatea sa se manifeste curand, dl Dragnea vrea un miting cu 1 Milion de sustinatori ai programului de guvernare!
  Iesiti in strada la marele miting si sprijiniti-l pe Dragnea, asa cum banuiesc ca l-ati votat dupa ce v-a mintit cat a vrut!
  Ati votat cu PSD, crezand minciunile din programul de guvernare!
  Va meritati soarta!!
  „Indraneste sa crezi” ca in Romania e posibil orice: PSD iti promite, PSD te minte!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.