Zeci de bombe descoperite în Iaşi (foto)

Un număr de 45 de bombe de aruncător, datând din Al Doilea Război Mondial, au fost descoperite de pirotehnişti într-o pădure din zona comunei Bârnova, a informat ISU Iaşi.

Bombele au fost descoperite în urma asanării unei suprafeţe 500 de mp, Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de ISU Iaş. Două elemente de muniţie au fost găsite de doi cetăţeni care se plimbau prin pădurea din localitatea Păun, zona Releu Bucium, comuna Bârnova. Ulterior, la locul intervenţiei a acţionat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi.

Este vorba de muniţie din Al Doilea Război Mondial, rămasă neexplodată sau nedezactivată.

„Echipa pirotehnică a luat măsură protejării zonei, iar echipaje ale poliţiei asigură perimetrul”, arată sursa citată.

Dintre cele 45 de bombe de aruncător, una este de calibru 80 mm, iar restul de 44 – de calibru 60 mm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Sa se duca in Pădure Oamenii cu Detectoare de Metale si cumva daca poate sa Radiografeze Zona . Nemtii au aparate care Vad prin Metale daca au Fisuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.