Zeci de elefanți morți într-o rezervație

Trupurile neînsuflețite a aproape 90 de elefanți au fost descoperite aproape de un sanctuar faimos din Botswana, spun cei de la Elephants Without Borders, citați de BBC. Aceștia au filmat masacrul și spun că este cel mai mare dezastru din Africa provocat de braconieri. 

Apogeul acestui fenomen coincide cu perioada în care în Botswana s-a decis dezarmarea unităților anti-braconaj. Botswana este țara care cea mai mare populație de elefanți, dar braconierii au trecut granița și din alte țări.

Dimensiunea unui dezastru

Cei care au grijă de rezervație spun că mulți dintre cei 87 de elefanți morți au fost uciși cu câteva săptămâni în urmă pentru colți. Alți cinci rinoceri albi au fost omorâți de către braconieri în ultimele trei luni. „Sunt șocat, complet devastat. Numărul elefanților uciși de braconieri este cel mai mare pe care eu l-am văzut până acum și despre care am citit în Africa“, spune dr. Mike Chase de la Elephants Without Borders.

Botswana avea reaputația de a fi necruțătoare cu braconierii. Numărul elefanților uciși de aceștia nu a fost niciodată atât de mare. Fără garduri și alte tipuri de limitări la granițele internaționale, dispozitivele de urmărire de la elefanți, indicau că animalele se retrăgeau din Angola, Namibia și Zambia între granițele Botswanei. O fac tocmai pentru că aici se simțeau  mai în siguranță. Incidentele de braconaj erau destul de rare în această țară, tocmai pentru că existau unități înarmate care erau pe urmele lor. De curând, s-a decis dezarmarea acestor unități.

Cu 130.000 de elfanți, Botswana este cunoscută ca fiind ultimul sanctuar din Africa al elefanților. Și asta în timp ce braconajul pentru fildeș continuă să se dezvoilte în restul continentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.