Ziua Internațională pentru Conservarea Monumentelor (foto)

Dacă astăzi 18 aprilie este Ziua Internațională a Monumentelor și a Siturilor Arheologice, și nu avem mare lucru de serbat, acest fapt este cauzat în mare măsură de armatele roșii „eliberatoare” și rădăcinile adânc înfipte în prezent. Tot ce vedem azi sunt metehnele rămase din trecut.

Astăzi este o zi care ar trebui să fie extrem de importantă pentru majoritatea cetățenilor acestui stat numit România. În această zi, cel puțin unii dintre noi, ne aducem aminte cât de important este patrimoniul arhitectural și arheologic pentru identitatea noastră locală, regională și națională.

Însă trebuie să serbăm doar ce a mai rămas din el.

Exemplificăm cu fotografii din „Cetatea Orăștiei” ce este aproape de stadiul final al reabilitării.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Orghici 128 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Am inteles este vina rusilor ca Romania a vandut la metru patrat cladiri vechi ca sa ridice malluri si terase. Ii recomand autorului care este plin de ura sa viziteze orasele mari din Rusia sa vada cat de multe cladiri vechi gaseste. Asta daca nu crede faptul ca romanii au distrus cu mana lor mare parte din cladirile istorice.

  2. Toate ruinele unguresti care n-au absolut nici o legatura cu marea istorie a romanilor s-au refacut cu banii miticilor in timp ce marea cetate a lui Stefan cel Mare de la Suceava este lasata in paragina. Noii securisti scriu noua istorie falsa a Romaniei.

  3. În contextul regional de război, partidele ar trebui să-și lanseze cu patriotism candidații la Muzeul Național de Istorie, ținut în reparații din… 2002!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.