Zoe Petre: DD nu are cum să fure din electoratul USL

Din pricina legilor în vigoare, comisia de privatizare a Oltchim a fost obligată să-l ia în serios pe Dan Diaconescu, deşi nu avem de-a face deloc cu un personaj serios, afirmă analistul politic Zoe Petre, pentru Inpolitics, ea fiind de părere că DD nu are nici o şansă să rupă din electoratul USL.

”Toată tărășenia care îl are în centru pe Dan Diaconescu, comportă două aspecte: Oltchim, pe de o parte, și capitalul electoral, pe de alta. Nu cred că DD va rupe din electoratul USL deoarece votanții USL sunt mai informați decâ oteviștii și știu că Diaconescu nu are cum să dea 20.000 de euro fiecărui om, dacă ajunge la guvernare. Operațiunea Oltchim reprezintă o expunere mediatică, un nesperat culoar pentru personajul Dan Diaconescu. Ce mă îngrijorează este o mulți dintre comentatorii din mass-media nu cunosc legislația. Dacă DD era respins de comisia de privatizare, el i-ar fi dat în judecată. Era înconjurat de o armată de avocați și nu pare genul de om care să nu aibă parte de consultare juridică. Acum, DD e în stare să vină cu câţiva saci cu bani în faţa Guvernului. La rândul lor, guvernanţii sunt siliţi să îl lase până la final şi să dovedească faptul că DD nu a adus banii. Totodată, problema e sensibilă: nu poţi verifica veridicitatea faptelor pe care Dan Diaconescu le flutură. Obligaţia comisiei de privatizare a fost să-l ia în serios. Că el este şi rămâne totalmente neserios, asta este o altă problemă”, comentează Zoe Petre.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.