Ambasadorul din Muntenegru, în campanie electorală

Incalificabilă declaraţie dată la RealitateaTV de ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici.

A fost un accident, eu stiu ce s-a petrecut, poate…soarta. Şoferul a ieşit din tunel, erau copii şi pe stânga şi pe dreapta viaductului, a încercat să ferească copiii, dar a lovit unul dintre ei. E o tragedie, cu adevarat. Nu este posibil ca şoferul să nu fi fost atent. Cunosc bine zona, e muntoasă, pe o parte este prăpastie, pe alta versantul. Era o vreme ploioasă, era mâzgă pe jos”. Cum de poate afirma acest personaj că „ştie ce s-a petrecut”, din moment ce autorităţile din Muntengru încă nu au finalizat ancheta din teren, nu au dat încă nimic oficial publicităţii, iar declaraţiile martorilor (supravieţuitorii din autocar) fie ele şi subiective, susţin cu totul altceva. A fost domnul ambasador la faţa locului în momentul tragicului eveniment? Evident că nu. Atunci de ce îşi permite să vorbească. Ce sau pe cine vrea să acopere, pentru că spusele sale ar putea să influenţeze anchetele aflate în cur de desfăşurare.

Totuşi, o parte din declaraţia iresponsabilului ambasador ne lămureşte pe deplin. Acum s-a văzut cum e văzută România în Muntenegru, poate şi datorită mie”. Asta trebuia să audă telespectatorii: că imaginea României în Muntenegru i se datorează acestui diplomat de care nimeni nu a auzit până acum. De ce a spus asta ambasadorul?. Pentru cine nu ştie, oferim noi explicaţia: în luna august îi expiră mandatul în Muntenegru. Drept urmare, profitând nu de imaginea României în Muntenegru, ci de evenimentul tragic şi de extraordinara solidaritate a muntenegrenilor (autorităţi + simpli cetăţeni) dl ambasador îşi face campanie pentru a obţine un post călduţ după expirarea mandatului. Dacă este să analizăm faptele, chiar domnia sa este primul vinovat de faptul că în ţară informaţiile reale au ajuns cu mare întârziere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Theo Marcovici 128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.