Un nou atac de campanie de la Cotroceni

Traian Băsescu a ieșit din nou la rampă, de data aceasta printr-un comunicat postat pe site-ul Președinției, în care speculează pe marginea unei afirmații pe care ar fi făcut-o Victor Ponta, într-un context pur electoral.

Aflat și el în campanie, Băsescu se declară alarmat de faptul că Ponta ar fi afirmat că „dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveți nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI și DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori.”

Pregătește terenul ca să se justifice la Bruxelles de ce nu îl numește premier pe Ponta?

Președintele care a stat și stă doar în genunchi în fața liderilor UE fără să fi obținut nimic semnificativ pentru România, ci doar ca să-și păstreze el funcția, se folosește de această afirmație a premierului, ca să-l mai atace încă o dată.

Băsescu pozează și de această dată în acest „responsabil” ce protejează interesele României când vine vorba de UE, încercând din nou să-i creeze o imagine negativă lui Victor Ponta la Bruxelles.

Redăm mesajul integral al  Administrației Prezidențiale

„Referitor la declarațiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanți ai unor instituții publice, și politicieni români le-au exprimat în ultimele zile, inclusiv la declarația prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, de sâmbătă, 17 noiembrie a.c., de la Bistrița („Dacă ni se spunea în 2007, domnule, nu o să aveți nici drumuri, nici spitale, nici agricultură ca în Vest, dar o să vă facem ANI și DNA, poate că ne gândeam de mai multe ori.” – conform agenției de știri Mediafax), Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

(1) – aceste declarații antieuropene nu reprezintă poziția oficială a României;

(2) – președintele României, domnul Traian Băsescu, regretă în mod profund iresponsabilitatea declarațiilor unor oficiali și politicieni români, care pun interesul lor electoral și personal mai presus de interesul național;

(3) – președintele României, domnul Traian Băsescu, le cere tuturor politicienilor să nu mai facă astfel de declarații iresponsabile, care vulnerabilizează poziția țării noastre în cadrul negocierilor pentru următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 – 2020, și care afectează grav imaginea României în plan internațional, cu efecte, în principal, asupra grupurilor de investitori;

(4) – președintele României, domnul Traian Băsescu, consideră că cel mai important argument în cadrul oricăror negocieri la nivelul Uniunii Europene îl reprezintă un grad mare de absorbție a fondurilor europene și invită instituțiile responsabile să facă toate demersurile pentru a crește nivelul de absorbție, iar reprezentanților Guvernului României le cere să pună în aplicare de îndată toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în vederea deblocării programelor de finanțare care se află, în prezent, în situația de pre-suspendare;

(5) – președintele României, domnul Traian Băsescu, face un apel la partidele politice să nu implice Uniunea Europeană și instituțiile sale în jocul politic electoral intern”, se arată în mesajul lui Băsescu care pare mai degrabă îndreptat către cancelariile europene decât înspre români, care, o știe bine și el, nu mai dau doi bani pe ce spune el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8526 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.