Craiova scapă de viceprimarul Florentin Tudor, declarat incompatibil încă din 2011

.

.

.

.

.

.

.

. . . . . . . ..

Florentin Tudor, pe post de bufon, la Festivalul „Mihai Viteazul”

———————————————————————————–

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis prin sentinţa 5599/05.06.2013: viceprimarul Craiovei, Florentin Tudor (PSD), este incompatibil! În acest fel, el îşi pierde şi mandatul de viceprimar, dar şi pe acela de consilier local. Florentin Tudor fusese declarat incompatibil de ANI încă din anul 2011.

Imediat după declararea stării sale de incompatibilitate de către ANI, în 2011, Florentin Tudor a atacat decizia la Curtea de Apel Craiova, însă a pierdut procesul. Nu s-a lăsat înfrînt şi a atacat sentinţa la ÎCCJ, însă, după doi ani de amînări, joi procesul s-a încheiat cu declararea definitivă a lui Florentin Tudor ca fiind incompatibil pentru următorii trei ani în orice funcţie publică!

Cînd a fost declarat iniţial incompatibil, Florentin Tudor era consilier local, obţinînd acest statut în 2008. În acel moment, ar fi trebuit să renunţe la mandatul de membru în Consiliul de administraţie al RAT, pe care-l deţinea încă din anul 2006. N-a făcut-o şi, în 2011, ANI l-a declarat incompatibil.

Într-un ziar local, el minţea că nu mai era în Consiliul de administraţie de la RAT, deşi această instituţie a anunţat public că mandatul său a încetat abia în 13.03.2009!

Ultimul vals al bufonului cu Olguţa Vasilescu, sub ochii purtătorului de cuvînt al Primăriei şi al celuilalt viceprimar, Cristina Calangiu.

—————————————————————————————————-

Curios este că instanţelor le-au trebuit doi ani pentru a constata această incompatibilitate, timp în care Florentin Tudor a mai fost ales o dată consilier local în 2012 pe lista PSD! Şi mai curioasă este decizia PSD de a-l numi chiar viceprimar, deşi toată lumea ştia că Florentin Tudor se judecă pentru lămurirea stării sale de incompatibilitate!

Oricum, prin mersul lent al actului de justiţie, Florentin Tudor a reuşit să rămînă în funcţii publice încă cinci ani după ce intrase în starea de incompatibilitate, ceea ce ar trebui să ducă la reviziuirea legislaţiei care permite cuiva să ia ilegal salariu atîta vreme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.