Ion Prioteasa: Demisionez din cauza jocurilor de culise orchestrate de oameni ahtiaţi de putere

Preşedintele PSD Dolj şi-a dat ieri demisia din această funcţie, motivînd: „A fost declanşată o campanie perfidă de obturare a imaginii mele publice, de desconsiderare a atribuţiilor pe care le aveam în temeiul statutului partidului, făcându-se resimţite centre de putere la nivelul conducerii organizaţiei judeţene Dolj”.

Pe plan local, planul care trebuia să ducă la detronarea lui Ion Prioteasa era cunoscut încă înaintea alegerilor locale de anul trecut, motiv pentru care grupul din preajma fostului preşedinte PSD Dolj nu a fost de acord cu nominalizarea Olguţei Vasilescu pentru a fi candidat la Primăria Craiova. Pînă la urmă, Victor Ponta a fost convins de Valeriu Zgonea, deputat de Dolj, să impună candidatura Olguţei Vasilescu, trimiţînd ameninţări clare către conducerea de la Dolj dacă n-o va susţine în campanie.

Ion Prioteasa recunoaşte aceste lucruri şi declară: „există de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale a PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială”, adăugînd că îi pare rău de situaţia creată, însă nu vrea să complice „jocurile de culise orchestrate de oameni ahtiaţi de efemera putere politică”.

Persoanele vizate de acuzaţiile lui Ion Prioteasa sînt, evident, Valeriu Zgonea, Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu.

Vineri vor avea loc la Craiova alegeri pentru funcţia de preşedinte al PSD Dolj, ştiindu-se încă de pe acum că noul lider al filialei va fi deputatul Claudiu Manda!

Practic, de vineri, după alegeri, la Dolj va fi din nou armonie, ştiindu-se că Olguţa Vasilescu este preşedinta organizaţiei municipale a PSD.

Claudiu şi Olguţa, surprinşi de paparazzi de la Cancan

Relaţia lui Claudiu Manda cu Olguţa Vasilescu datează de multă vreme şi nu se bazează numai pe faptul că au fost amîndoi parlamentari de Dolj. Presa din ultimii ani i-a surprins pe cei doi în ipostaze care au sugerat o relaţie foarte apropiată!

Cum Valeriu Zgonea este naşul de cununie al lui Claudiu Manda, acest trio Zgonea-Manda-Vasilescu ar putea să rămînă mult timp la comanda PSD Dolj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.