Legea minelor nu a trecut de Camera Deputaților

Legea minelor nu a întrunit la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată.

Au fost doar 160 de voturi „pentru”, insuficiente pentru ca legea să treacă. Împotrivă au fost 105 voturi, iar 22 de deputați s-au abținut.

Pentru adoptarea legii erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.

Anterior votului, Camera Deputaţilor a dezbătut şi adoptat pe articole, marţi,  în 45 de minute, Legea minelor, în condiţiile în care raportul comisiilor le-a fost distribuit parlamentarilor în timpul dezbaterii.

Luni, noua Lege a minelor nu a primit un număr de voturi necesar pentru adoptare nici în Senat.

Zeci de persoane au protestat marți în Capitală și nu numai față de această lege, despre care au spus că creează facilităţi pentru exploatarea la Roşia Montană.

După votul dat în Camera Deputaților, Alburnus Maior a apreciat într-o postare pe site-ul său că „Legea minelor este moartă!”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.