Sapte miliarde de euro pentru satul românesc

Directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, a anunţat marți, într-o conferinţă de presă, care sunt domeniile pentru care statul român va solicita de la Uniunea Europeană finanţare în intervalul 2014-2020.

Începând de anul următor Uniunea Europeană va finanța proiecte pentru:

– dezvoltarea satului românesc

– dezvoltarea exploataţiilor agricole

– procesarea produselor agricole

– instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii

– încurajarea activităţilor turistice

– înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural

Nicolae Popa a anunţat şi suma alocată România în cadrul Strategiei de Dezvoltare Rurală 2014-2020: șapte miliarde de euro. Directorul APDRP a mai spus că Agenţia şi-a propus să înfiinţeze în fiecare judeţ al ţării birouri pentru dinamizarea procedurii de autorizare.

Majoritatea programelor de finanţare destinate întreprinzătorilor români expiră în decembrie 2013, iar o nouă listă de axe de finanţare este discutată de reprezentanții statululi român cu cei ai Comisiei Europene.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.