100 de autobuze electrice pe străzile Capitalei

Un proiect al primarului general Gabriela Firea prevede achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, care ar urma să circule pe cele mai poluate trasee din Bucureşti. În paralel, se vor amenaja 30 de staţii de alimentare cu 74 de locuri de parcare.

Aşa cum ne-a obişnuit, Firea cere ”acordul de principiu” al consilierilor generali pentru cumpărarea a 100 de autobuze electrice şi înfiinţarea a 30 de staţii de alimentare a acestora fără să aibă studiile de fezabilitate efectuate şi nici impactul bugetar. Proiectul va fi votat vineri, 30 iunie, în şedinţa de Consiliu General. Staţiile de încărcare vor fi amenajate în următoarele locuri: Parcaj Toniţa, Parcaj Pescăruş, Parcaj Şoseaua Nordului, Parcaj Opera, Parcaj Expoziţiei, Doamna Ghica, Bucur Obor, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Matei Millo, Aviatorilor, Horoscop, Lipscani, Maria Rosetti, Palatul de Justiţie, Lido, Parc Herăstrău, Decebal, Piaţa Amzei, Piaţa Victoriei, Calea Plevnei, Charles de Gaulle, Primăria Capitalei. Conform proiectului, documentaţia tehnică (studiu de fezabilitate) va determina numărul de vehicule, dimensionarea infrastructurii nde încărcare necesară acestora, modul şi etapele în care vor fi utilizate în sistemul public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi va fi transmisă spre dezbatere şi aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti”. Cu alte cuvinte, nu este sigur că municipalitatea va putea achiziţiona toate cele 100 de autobuze, pentru care nu are stabilită o sumă. Potrivit Raportului tehmnic al RATB, vehiculele trebuie să aibă toate dotările de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi.

În Bucureşti sunt înmatriculate 187 de maşini electrice, se mai spune în proiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.