2.700 de bucureşteni mănâncă la cantinerele sociale, iar numărul lor este în creştere

Tot mai mulţi bucureşteni bat la poarta sărăciei. Cantinele de ajutor social sunt tot mai aglomerate. În prezent, în Bucureşti, 2.700 de oameni aşteaptă o porţie de mâncare caldă, de trei ori pe săptămână. Iar reprezentanţii cantinelor se tem că numărul sărmanilor va exploda odată cu venirea iernii.

Săracii Bucureştiului sunt peste tot. Îi întâlnim în intersecţii, unde spală parbrize, în parcări, unde ne dirijează spre un loc liber. Alteori urcă şi în mijloacele de transport în comun, cu acordeonul sau cu o muzicuţă. „Stau şi fac parcare ca să trăiesc de azi pe mâine. Stau unde găsesc loc liber, ca să fac semn la şofer ca să-mi dea cât îmi dă şoferul”, a spus unul dintre ei.

Mulţi dintre ei s-au născut în sărăcie. Alţii însă au dus un trai decent. „Dacă nu mai merge pe niciunde. Ce să facem? Am lucrat ca ajutor de bucătar, firma a dat faliment şi am început să vând în mijloacele de transport”, a spus un altul.

Sărăcia se vede şi la persoanele care vin zilnic să-şi ia hrana de la cantinele sociale. În ultimele luni, tot mai mulţi bucureşteni aşteaptă la geamul cantinei pentru o porţie de mâncare. Numai în Bucureşti sunt 2.700 de abonaţi. Iar reprezentanţii instituţiilor se aşteaptă ca numărul lor să crească.

„Cantinele de ajutor social de la nivelul municipiului Bucureşti, datorită crizei financiare şi a situaţiei grele cu care oamenii se confruntă, sunt pregătite pentru a putea oferi ajutor tuturor cererilor care pot ajunge la aceste instituţii”, a precizat inspectorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Cristian Istene.

Cei care se înghesuie pentru o porţie de mâncare sunt pensionarii şi şomerii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.