Accidente foarte grave în două județe

Un bebeluş de o lună şi jumătate a murit, iar trei persoane adulte au fost rănite în urma unui accident care a avut loc vineri seară la ieşirea din localitatea braşoveană Săcele.

Tatăl copilului care nu avea permis de conducere şi care ar fi fost băut a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului, cele două mașini au ieşit de pe șosea. Bebelușul, care se afla pe bancheta din spate, alături de mama sa, a fost proiectat prin geam în afara maşinii, decedând pe loc.

Mama copilului, care a rămas încarcerată, suferind traumatisme cranio-cerebrale şi toracice şi fracturi ale membrelor, a fost transportată la spital în stare gravă.

Șoferul vinovat şi un pasager din dreapta sa au fost răniţi uşor. Şoferul celeilalte maşini, aflat singur în autoturism, nu a fost rănit.

Totodată, un accident cumplit de circulaţie a avut loc și pe DN26, în judeţul Galaţi. Trei oameni au murit şi alţi şase au ajuns la spital după ce o dubiţă a izbit în plin un TIR parcat pe marginea drumului.

Şoferul dubiței, cu numere străine și volan pe dreapta, ar fi adormit la volan, intrând în TIR.

În urma impactului, trei pasageri au murit pe loc și alte șase persoane au fost rănite.

„Se pare că un bărbat de 31 ani a condus o autoutilitară pe DN26, iar la kilometrul șapte, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a rulat circa 50 de metri pe acostament, iar apoi a intrat în coliziune cu un autotren parcat în afara părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat sâmbătă inspectorul Aurelian Ropotan de la Poliția Rutieră Galați.

Impactul a fost atât de puternic, încât dubiţa a fost strivită între autotren şi gardul unei societăţi comerciale, conform Antenei 3. Pasagerii au fost aruncaţi prin geamuri sub TIR şi trei dintre ei au murit, potrivit televiziunii.

Şapte autospeciale de la Ambulanţă şi SMURD au intervenit, iar cei şase răniţi au fost duşi la spital.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.