Acum să vă vedem, bărbaţilor ce sunteţi!

Unul dintre jocurile politice preferate de Traian Băsescu şi Victor Ponta este legat de cine reprezintă România la Consiliul European. Preşedintele României, Traian Băsescu, spune că premierul ţării, Victor Ponta, nu are ce căuta acolo, pentru că este nepregătit. Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că Traian Băsescu merge degeaba la întâlnirea cu şefii de stat şi de guvern, fiindcă nu-l bagă nimeni în seamă.

România a fost prima ţară care a ratificat acordul dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, oferindu-i prilejul premierului Victor Ponta să spună în Parlament că acordul reprezintă „un pas uriaş al celor de peste Prut nu doar în integrarea europeană, ci şi în apropierea de România”.

Preşedintele Traian Băsescu promitea că la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est va ridica problema Republicii Moldova, în contextul în care Federaţia Rusă a blocat importurile de vinuri şi fructe din această ţară.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a spus că nu se teme de declaraţiile vicepremierului rus Dimitri Rogozin, care, după ce i s-a interzis să zboare pe deasupra ţării noastre, a afirmat că data viitoare va trece peste România la bordul unui bombardier. Bărbatul Băsescu a adăugat că vicepremierul rus „trebuia plesnit”. Nici reacţia bărbatului Ponta nu a întârziat, acesta spunând că „avioanele româneşti s-ar fi putut ridica în aer”.

După doborârea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, acţiune în urma căreia şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, bărbatul Băsescu a calificat Rusia ca fiind „partener al teroriştilor, prin sprijin politic, cu personal calificat, cu armament de toate categoriile, inclusiv greu”.
Când nu tace adânc, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, repetă papagaliceşte ce aude printre uşi la summit-urile la care participă.

Ministerul de Externe român condus de bărbatul Corlăţean a anunţat că a trimis Uniunii Europene 22 de candidaturi ale unor experţi în materie de poliţie şi de stat de drept pentru a contribui la misiunea Uniunii Europene din Ucraina.

De câteva zile, foarte aproape de graniţa de nord a României, drumurile sunt blocate de mamele şi soţiile civililor pe care Kievul vrea să-i trimită pe front. Etnicii români, unii dintre ei cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, dau foc ordinelor de mobilizare. Tinerii şi mai puţin tinerii din zona Cernăuţi pe care Kievul îi cheamă să pună mâna pe arme nu înţeleg de ce trebuie să meargă pe front, în condiţiile în care ei plătesc taxe şi impozite unui stat care are o armată numeroasă condusă de mii de generali, forţe speciale de intervenţie şi servicii secrete. Başca faptul că regimul de la Kiev se bucură o puternică susţinere internaţională, care vine din partea unor ţări care pot oferi logistica şi expertiza necesare pentru distrugerea cuiburilor de criminali, mai cunoscuţi cu insurgenţi proruşi.

Nemulţumit de atitudinea românilor, guvernatorul regiunii Cernăuţi, Roman Vanzuriak, a declarat: „Astăzi, soarta întregii ţări, şi a regiunii Cernăuţi, de asemenea, se decide în zona unde are loc operaţiunea antiteroristă, şi nu pe autostrăzile din Bucovina. Am un mesaj şi pentru cei care pe fondul disperării soţiilor şi mamelor alimentează sentimente anti-ucrainene în regiune. Dacă militaţi împotriva integrităţii teritoriale a statului, aveţi opţiunea de a merge în Rusia sau în orice altă ţară în care să trăiţi mai bine decât în Ucraina”.

Ei, acum să-i vedem pe cei mai cei bărbaţi români, dacă vor reuşi ei să facă ceva pentru românii din nordul Bucovinei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.