Alegeri locale în Republica Moldova

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt chemați duminică la urne pentru a-și alege primarii și consilierii locali care vor administra localitățile în următorii patru ani. Urnele s-au dechis la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.
În cadrul acestui scrutin vor fi aleşi 898 primari şi 11.680 de consilieri, transmite presa din Republica Moldova.

17 candidați s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

Scrutinul va fi monitorizat de 2.215 de observatori naţionali din partea a 14 organizaţii. De asemenea, au fost acreditați în calitate de observatori internaţionali 138 persoane din partea a 24 organizaţii internaţionale. Comisia Electorală Centrală a anunțat că în ziua alegerilor și în ziua următoare zilei votării briefingurile și conferințele de presă vor fi traduse în limbajul mimico-gestual. Scopul acestei acțiuni este de a informa persoanele cu dizabilități auditive despre modul de desfășurare a scrutinului din 14 iunie, a transmis serviciul de presă al instituției, citat de presa din Moldova.

Scrutinul are loc în contextul în care premierul de la Chişinău, Chiril Gaburici, a demisionat în urmă cu două zile, iar sistemul financiar al țării a fost zguduit de dispariţia a aproape un miliard de dolari din conturile a trei bănci. La toate acestea se adaugă şi presiunile venite din Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.