AfD, exclus din grupul Identitate şi Democraţie din PE

Partidul german de extremă dreaptă AfD a fost exclus joi din grupul Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European, din care face parte şi Adunarea Naţională (RN) din Franţa, în urma unei serii de scandaluri în care a fost implicat unul dintre liderii săi, Maximilian Krah, informează AFP.

Decizia vine la două zile după anunţul făcută de preşedintele şi capul de listă al RN la alegerile europene din iunie, Jordan Bardella, privind ruperea alianţei dintre partidul său şi AfD.

Nouă aleşi germani, inclusiv Maximilian Krah, sunt vizaţi de măsura de excludere.

„Biroul Grupului Identitate şi Democraţie din Parlamentul European a decis astăzi să excludă delegaţia germană, AfD, cu efect imediat”, a transmis Lega din Italia, care reprezintă principala delegaţie a grupului de extremă-dreapta.

„Grupul ID nu mai vrea să fie asociat cu incidentele în care a fost implicat Maximilian Krah, şeful listei AfD pentru alegerile europene”, a continuat formaţiunea.

„Toate delegaţiile au fost consultate pentru decizia de a exclude delegaţia AfD din grupul ID”, a declarat pentru AFP Jean-Paul Garraud (RN), preşedintele delegaţiei franceze.

„Acest lucru survine după comentariile inacceptabile făcute recent de capul lor de listă”, ale cărui „remarci angajează AfD, în opinia noastră”, a adăugat el.

Cel mai recent incident în care este implicat europarlamentarul Maximilian Krah, suspectat de apropiere de Rusia şi China, datează din weekendul trecut.

El a spus că un membru al SS „nu este automat un criminal”, într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica.

AfD i-a interzis miercuri acestui avocat în vârstă de 47 de ani accesul la toate întâlnirile electorale, menţinându-l însă în poziţia de cap de listă pentru alegerile din 9 iunie.

Joi, partidul de extremă-dreapta din Germania a declarat ca a „luat act” de decizia grupului, precizând în acelaşi timp că este „optimist” cu privire la viitor.

Grupul ID, prezidat de italianul Marco Zanni (Lega), a reunit până acum 59 de europarlamentari din opt ţări. Principalele delegaţii provin din Lega din Italia (23 de aleşi) şi RN din Franţa (18).

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Ha, ha! Mare-i grădina lu’ Dumnezeu ș’ mulț’ proști o sărit gardu’! Tot așa o procedat “democrații” in Jermania cân’ o contribuit la aducerea lu’ Hitler la putere și tot așa o procedat și “partidele istorice” în perioada interbelică ajutând la aducerea PCR la putere odat’ cu guvernul’ Petru Groza…

  2. Fostul Front National va ateriza fix in farfuria Ursulei la fel ca Meloni. Avem de a face cu o noua pacaleala politica.

  3. Italienii? Uite cine vorbeste!
    Pai, la ei ar trebui sa fie arestata cam toata clasa poltica pentru fapte, nu pentru vorbe.
    Iar afirmatia germanului e corecta: in fata reactionarilor si revolutionarilor mrxisti, talmudisti care actionau impotriva Germaniei si germanilor (atentate, sabotaje, distrugeri de proprietati, asasinate, propaganda comunista…), trebuia sa fie o forta organizata, statala care sa-i opreasca si sa-i izoleze de societate.
    Da’ cine mai citeste arhivele?
    „Tot cartieru'” e tembelizat ideologic/educational si mediatic.

  4. Un exemplu cum nu se poate mai perfect ilustrind ‘convergenta’ la chiar virful ‘dreptei cea mai dreapta’ cu putinta in EU zilelelor noastre (cautati pe internet sau Telegram „Convergente realpolitike. Cu poporul cine e?”).
    Din grup mai fac parte Partidul Libertatii din Austria, cel din Olanda (Geert Wilders), s.a. Numiti ce mai ramine din aceasta grupare ‘conservatorismul de centru-stinga’, daca degustati oximoroanele) 😏. La ce te-ai fi putut astepta cind _agenda lor politica a fost scrisa de stinga progresista pe care ei, lenes, doar au intors-o pe dosul ideologic_ crezind ca nu e nevoie de nimic altceva pentru a accede la putere? Acum, aceeasi stinga progresista le dicteaza locul pe care trebuie sa il ocupe in spectru. Se mai mira cineva?!

    Excluderea, facuta chiar de ai lor, este rezultatul _mutarii intregii drepte propriu-zise spre centrul-stinga unde domnesc unipartidele_ (unde se afla si Meloni, acum imbratisata de Ursula ca aliat si, mutatis mutandis, in virtutea comparatiei agreate entuziast, AUR). Nimeni nu va dori sa fie lasat pe dinafara in frig si ploaie, cu expunere maxima, asa ca _aceasta convergenta rezulta cu necesitate_. Prin aceasta mutare a dreptei spre stinga, vor fi facilitate eforturile oficialitatii politice si judiciare germane in a ilegaliza partidul, care oricum este urmarita de multa vreme.

    Motivul pretextat nu conteaza: la limita, cu destula vointa politica malitios-tiranica, orice act altfel fara victime poate fi criminalizat (‘victimeless crimes’). Nu trebuie sa iti placa partidul, pozitiile lui sau afirmatiile incriminate ca sa intelegi ca acesta este un lucru rau. _Lezarea sau anulararea reprezentarii politice a unui numar de cetateni nu face bine_ pacii sociale. AfD este al doilea partid ca intentie de vot in Germania, reprezentind cca 17% din electoratul german (26 aprilie), dupa ce in ianuarie ajunsese la 22%).

    Salut luciditatea cititorului ‘Profesor Q’ din comentariul anterior.

  5. Atentie, nu a facut, ci doar a zis: suficient pentru ca Politia Gandirii sa-l vaporizeze.
    Nu este permis, tovarasi in imperiul libertatii de care ne bucuram, sa gandim GRESIT…

  6. Hm! Germanul din AfD cam are dreptate. Problema e ca una-i fapta, altu-i gandul… Sa gandim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.