×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 7 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 27 iulie 2017, 23:37
EUR (€)
+0.0011 ↗
4.5628 RON
USD ($)
+0.0112 ↗
3.9248 RON
• • •
Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
Amenzile usturătoare încasate de agenţi economici de pe litoral
Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în ultimele două săptămâni, aproape 500 de unităţi de pe litoral, dând 78 de amenzi de peste 167.000 de lei
Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în ultimele două săptămâni, aproape 500 de unităţi de pe litoral, dând 78 de amenzi de peste 167.000 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat, în ultimele două săptămâni, aproape 500 de unităţi de pe litoral, dând 78 de amenzi de peste 167.000 de lei şi închizând temporar trei restaurante şi o pizzerie şi confiscând aproape o tonă de produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 3 - 16 iulie, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control la 492 unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor, au găsit mai multe nereguli, printre care, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora.

“Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 167.600 de lei. Au fost emise patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru trei restaurante şi o unitate tip pizzerie”, se arată în comunicat.

În perioada respectivă, la solicitările Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, echipe de inspectori sanitar-veterinari s-au deplasat la mai multe unităţi din Constanţa, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, au dat amenzi în valoare de 9.000 de lei şi au retras de la comercializare 678 de kilograme de produse alimentare.

Totodată, la solicitarea IPJ Constanţa - SICE, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au făcut acţiuni comune de control în staţiunea Venus, unde în urma verificărilor făcute au sancţionat două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei şi au retras de la vânzare 72 de kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman.

De asemenea, în perioada 3 - 16 iulie, echipele de control au confiscat 984 de kilograme de produse alimentare.

Stelian CorneaPublicat Luni, 17 iulie 2017
348
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nicu cohen
+1
Agentii economici au platit amenzi nu au incasat ...Invatati sensul cuvintelor ..Mai bine se puneau cu parul pe agentii ANAF sa le rupa oasele acelor escroci !
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Maricel
+2
Amenzile asta sunt fix kaka, pentru alimente expirate, lipsa de igiena, aia tineau carnea intr-un lighean cum avea bunica, mai era si mizerabil pe deasupra, a murit vreun caine sau a dormit in el, puscarie direct pentru toti patronii si alte aratari asemenea care atenteaza la sanatatea celorlalti. Cand distrugi sanatatea unui om doar ca sa te imbogatesti tu, ar trebui sa primesti o amenda din care sa aiba de platit si stranepotii patronului, patronul cativa ani la bulau pentru meditatie iar inchisoare sa fie platita din banii confiscati tot de la el iar fapta sa fie incadrata in codul penal ca vatamare intentionata. Pana nu se modifica codul penal ca acei care vand mancare putreda sau expirata, fara sa respecte conditiiile de igiena, ca cei responsabili sa mearga la puscarie, nu schimbam nimic.
Publicat Luni, 17 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
 Complicitate la omor calificat
Publicat acum 15 ore şi 35 minute
Investiție de milioane în porturile maritime
Publicat acum 8 ore şi 50 minute
Salvarea PSD-ului există
Publicat acum 4 ore şi 29 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
13 articole/ Actualizat Miercuri, 12 iulie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
29 articole/ Actualizat Marţi, 25 iulie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
137 articole/ Actualizat Joi, 13 iulie 2017
Sorin Avram

Pe 25 iulie a fost delir pe reţelele de socializare, iar motoarele de căutare au fost încinse. Mulţi, foarte mulţi români au căutat pe Google „poze cu Denisa Manelista moartă”, „înmormântarea Denisei” şi „Denisa în sicriu”!

Sorin AvramPublicat acum 3 ore şi 55 minute