Vacanță prelungită în Mai. Cresc rezervările pe litoralul românesc

Zeci de mii de români se vor îndrepta spre staţiunile de pe litoralul românesc în vacanţa prelungită de la începutul lunii mai, iar hotelierii au pregătit programe şi pachete speciale, potrivit datelor transmise vineri de un tur-operator pe acest segment.

„Apropierea celor două sărbători are un impact pozitiv asupra rezervărilor pe litoralul românesc. În plus, dat fiind că Paştele se sărbătoreşte în luna mai, ne aşteptăm la temperaturi mai ridicate, ceea ce îi determină pe mulţi români să se îndrepte spre mare. În al doilea rând, hotelierii au ţinut cont de specificul fiecărei sărbători şi au creat pachete dedicate, care să satisfacă dorinţele turiştilor, atât ale celor care vin pentru distracţie, cât şi pe ale celor care vor să se relaxeze împreună cu familia”, a afirmat Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro, potrivit unui comunicat al companiei.

Un alt efect al apropierii celor două sărbători este şi faptul că cei mai mulţi turişti care şi-au rezervat deja pachetul au optat pentru sejururi mai lungi decât în alţi ani, media fiind de 3,4 nopţi. În staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, durata sejurului este chiar mai mare, deoarece şi festivalurile şi-au prelungit durata.

„În acest moment, este destul de dificil să facem o estimare a numărului total de turişti care se vor afla pe litoral în vacanţa de 1 Mai – Paşte, dar ne aşteptăm la un aflux impresionant, de zeci de mii de persoane, mai ales că ritmul de rezervare se va intensifica în perioada următoare, pe măsură ce ne apropiem de această dată. Prima rezervare pentru 1 Mai a fost efectuată la finalul lunii septembrie anul trecut”, a menţionat Ionuţ Nedea.

Cu aproape o lună înainte de startul sezonului estival pe litoral, se pot face rezervări în peste 200 de unităţi de cazare care au pregătit pachete speciale pentru 1 Mai şi Paşte, dar numărul lor va creşte, în condiţiile în care în fiecare zi se alătură noi hoteluri cu oferte dedicate. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise în staţiunile Mamaia şi Mamaia Nord, în cazul celei din urmă fiind vorba mai ales de apartamente în regim hotelier, urmate de Eforie Nord, Costineşti şi Neptun-Olimp.

În ceea ce priveşte tarifele, pentru 1 Mai, acestea pornesc de la 103 lei/noapte/ cazare în cameră dublă. Similare ca preţ sunt şi ofertele de Paşte, care pornesc de la 101 lei/noapte/camera dublă, ceea ce înseamnă că tariful plătit de o singură persoană este de 50,5 lei pe noapte. În medie, românii care şi-au rezervat până acum sejurul pentru această primă vacanţă la mare din 2024 au achitat în jur de 1.400 de lei.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohtone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Bravo ! O sa vedeti Pensiile la Sfântul Asteapta ! Dupa 15 Mai 2024 ! O sa mancam Chitz ! Ghitz ! De foame ! De Pashte ! Pe 5 Mai 2024 !

  2. ca pe vremea impushkatului. numa’ „ielitele” isi permit… rade ceashk de se rasuceshte „pi loc” pa unde-o fi…

  3. VIVAT DEMOCRATIA SI HOTIA DE GALANTAR !!! SA SE MAI PLANGA HORECA DE DISCRIMINARE !!!P PRECUM SI LUCRATORII DE LA SANTIERELE NAVALE !!! STATI CA NU A VENIT VREMEA LEBENITARILOR !!! SA VEDETI ATUNCI PRETURILE !!!IN GRECIA !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.