ANAF, sechestru pe… porțile TVR

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanțelor bugetare ale acesteia, anunță Profit.ro. Inspectorii Fiscului au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicații în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porți de acces în incinta instituției din strada Ermil Pangrati și din Calea Dorobanți, conform sursei citate.

„Au avut loc în data 19 decembrie a anului 2016 trei sechestre pe bunuri imobile ale TVR, în valoare de 6,4 milioane de lei, dar alte două sechestre pe bunuri imobile au mai avut loc în iunie 2016. Sunt cinci sechestre, în valoare totală de 153.901.620 de lei”, a precizat Laura Chiriac, purtătorul de cuvânt al ANAF.

Reacția TVR

Televiziunea Română a menționat, într-un răspuns transmis la solicitarea Agerpres, că acțiunea ANAF vizează garantarea recuperării unor datorii istorice acumulate de televiziunea publică și nu afectează activitatea instituției media.

„Acțiunea ANAF — o procedură care vizează garantarea recuperării restanțelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat — nu afectează activitatea TVR”, precizează, în mesaj, reprezentanții televiziunii publice.

Bugetul alocat anul acesta TVR cuprinde și o sumă destinată pentru acoperirea datoriilor televiziunii publice.

„Legea bugetului de stat pe 2017, care cuprinde și alocația bugetară destinată Televiziunii Române, menționează că datoriile Societății către ANAF vor fi achitate cu prioritate până la data de 31 martie a.c. După aceasta dată, sechestrul asupra bunurilor TVR urmează să fie ridicat”, se arată în același mesaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.