Andrei Toader, depistat pozitiv la controlul antidoping

Atletul Andrei Rareş Toader (aruncarea greutăţii) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping în data de 4 iunie, la Campionatele Internaţionale ale României, desfăşurate la Piteşti, şi va rata participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, anunţă Comitetul Olimpic şi Sportiv Română pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

”În urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping), în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaţionale de atletism de la Piteşti, proba prelevată sportivului Toader Rareş Andrei de la aruncarea greutăţi indica originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă şi automat este exclus şi din Echipa Olimpică pentru JO de la Rio”, se arată în comunicat.
”COSR îşi menţine ferma politică de prevenire şi combatere a dopajului în sportul de performanţă”, menţionează comunicatul, precizând că numărul componenţilor Echipei Olimpice a Românei a ajuns la 97 sportivi calificaţi.

La Piteşti, Toader a câştigat proba de aruncarea greutăţii cu 20,54 m, un nou record naţional de tineret şi cea mai bună performanţă a competiţiei. Pe 25 iunie, Toader câştigase medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Piteşti. În data de 10 iulie, Andrei Toader s-a clasat pe locul 6, cu 20,26 m, în finala probei masculine de aruncarea greutăţii din cadrul Campionatelor Europene de la Amsterdam. Marţi 22 iulie, în prima zi a Campionatelor Mondiale de atletism Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), Toader a cucerit medalia de argint, cu 22,30 metri, nou record naţional Under-20. Rareş Andrei Toader va pierde toate aceste medalii câştigate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.