Artiștii refuză să cânte la învestirea lui Trump

Printre mulți alții, Andrea Bocelli nu a acceptat invitația de a cânta la petrecerea de inaugurare a președinției Trump, astfel că singura variantă care a mai rămas este concurentul de la Americanii au talent, Jackie Evancho. Donald Trump a încercat din răsputeri să adune nume mari ale industriei muzicale americane pe scena evenimentului, însă nu a reușit. Celine Dion se numără și ea printre aceștia, dar a refuzat recent invitația.

Steve Wynn, prietenul președintelui ales și proprietarul unui lanț hotelier din Las Vegas, l-a asigurat pe Trump că artista de origini canadiene va susține un concert în acea seară, însă ea a decis, în urmă cu câteva zile, că nu va onora contractul. De asemenea, Wynn a încercat să îl convingă și pe Garth Brooks să participe, dar și el a anunțat că nu va lua parte la eveniment, în pofida contractului de colaborare pe care îl are cu hotelurile lui Steve Wynn din Las Vegas. Cu puțin timp în urmă au apărut speculații referitoare la participarea lui Elton John, însă și acesta a refuzat. Celine Dion nu a comentat încă zvonurile, iar echipa de organizare a petrecerii de inaugurare a lui Trump a negat faptul că ar avea probleme cu angajarea artiștilor. „Artiști de top din toată lumea sunt nerăbdători să ia parte la un astfel de eveniment grandios“, a spus Boris Epshteyn, directorul de comunicare al Comitetului Prezidențial de Inaugurare, conform revistei Us. „Petrecerea în sine va fi o celebrare a libertății și a democrației. Vom da mai multe detalii atunci când va veni momentul.“

Comitetul Prezidențial al SUA, în impas

Donald Trump a încercat din răsputeri să adauge pe lista artiștilor nume de top ale industriei muzicale, dar, până acum, doar trei dintre ele au răspuns invitației: Tabernacolul Mormon, Jackie Evancho (concurent la Americanii au talent) și The Rockettes. În ciuda refuzurilor artiștilor celebri, echipa Trump susține că nu sunt probleme la organizare, ci, din contră, artiștii sunt doar nehotărâți. Acestea fiind scrise, mai jos am întocmit o listă ce conține numele artiștilor care au „ratat oportunitatea secolului“, așa cum se arată în comunicatul reprezentanților Comitetului.

Elton John. Deși unul dintre membrii echipei Trump a anunțat cu convingere că va participa la eveniment, interpretul a oferit un răspuns ferm: „Incorect. Nu voi cânta“. Elton John și-a exprimat, în urmă cu câteva luni, printr-o declarație, nemulțumirea cauzată de folosirea unei melodii de-ale sale în campania electorală a lui Donald Trump: „Nu voi fi republican nici într-o mie de ani“, a spus Elton la acea vreme.

Celine Dion. Președintele ales i-a cerut ajutorul prietenului său Steve Wynn, proprietarul Caesars Palace, unde cântăreața a avut nenumărate spectacole, ca Celine să participe la concertul de inaugurare. Ea a refuzat în mod categoric.

Andrea Bocelli. Există două povești care explică de ce faimosul tenor de origine italiană nu va cânta la eveniment. Un membru al echipei de organizare a spus că Bocelli și-a exprimat intenția de a participa, dar a fost refuzat de către Donald Trump. Pe de altă parte, revista Page Six a publicat o declarație a tenorului în care spune că el nu a fost de acord să participe.

Garth Brooks. Precum Celine Dion, superstarul de muzică country a negociat cu organizatorii evenimentului, însă în cele din urmă s-a răzgândit și s-a hotărât că nu va înfăptui niciun fel de act artistic în acea seară.

David Foster. Cântărețul și producătorul canadian, care este prieten cu Donald Trump de ani de zile, a fost invitat să participe la inaugurare cu diferite sarcini. El a acordat un interviu celor de la revista People: „Am fost invitat, dar am refuzat în mod politicos“. Mai târziu s-a aflat că nu vrea să intre în polemici de natură politică cu susținătorii lui Hillary Clinton.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.