Arturo Sandoval, legenda latin-jazz-ului mondial, la Bucureşti

Vineri, 24 iunie, la ora 19.00, la Sala Radio, celebrul trompetist american de origine cubaneză va susţine pentru prima data un concert extraordinar la Bucureşti.

Considerat drept unul dintre cei mai importanţi artişti de latin-jazz din lume, acesta şi-a început cariera în Cuba, fiind influenţat de stilul unor mari muzicieni precum Charlie Parker, Clifford Brown şi Dizzy Gillespie, cel din urmă devenindu-i mentor şi coleg de scenă în numeroase concerte susţinute în Europa şi America. De-a lungul carierei sale impresionante, Arturo Sandoval a câştigat zece Premii Grammy, sase Premii Billboard şi un Premiu Emmy, iar în anul 2013, preşedintele Barack Obama i-a oferit cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăţii. Viaţa sa a fost transpusă în filmul de televiziune For Love or Country – Arturo Sandoval, personajul Arturo Sandoval fiind interpretat de actorul Andy Garcia.

Concertul extraordinar de la Bucureşti face parte din turneul pe care artistul îl susţine în această vară în Europa, turneu dedicat maestrului său, Dizzy Gillespie. Alături de Arturo Sandoval şi cvintetul său se va afla şi Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” condusă de dirijorul Lucian Vlădescu, acesta fiind singurul concert din cadrul turneului în care Arturo Sandoval cântă alături de o orchestră simfonică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.