Ascensiunea videoclipurilor pe rețelele sociale

Conținutul video de pe rețele sociale este foarte important și reprezintă cea mai captivantă formă de substanță digitală. În doar câteva secunde, putem afla diverse informații despre subiectele care ne interesează. Apetitul consumatorului pentru videoclipuri este din ce în ce mai crescut, iar potrivit estimărilor, 75% din traficul de date mobile va fi consumat pe materiale video, până în 2020.

Creșterea preferințelor pentru videoclipuri se reflectă, evident, și în aplicațiile Facebook-ului – conform reprezentanților companiei, numărul celor care vizionează clipuri live pe Facebook este de patru ori mai mare decât în 2016, în timp ce pe Instagram, 80% din utilizatori le preferă. În plus, Facebook a publicat un nou raport de cercetare ce relevă trendurile actuale în privința consumului de materiale video și sfaturi despre cum editorii își pot maximiza performanțele.

Mai mult timp în fața televizorului

Pentru a strânge cât mai multe date despre comportamentul utilizatorilor, Facebook a întocmit un studiu la care au luat parte 1.500 de oameni din SUA și Canada, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani. Prima lor constatare majoră a fost faptul că tendința în materie de clipuri este în creștere – 45% din participanți sunt de părere că vor utiliza mult mai mult în viitor funcția video, inclusiv pe Instagram. De fapt, 60 % din utilizatorii aplicației Instagram susțin că sunt din ce în ce mai interesați de această funcție. Interesant este și faptul că reprezentanții Facebook au descoperit că 33% din participanții la studiu spun că, în timp ce sunt mai interesați de clipurile video, petrec și mai mult timp în fața televizorului.

Reclame mai scurte

Dacă vă întrebați de ce rețelele sociale vor să producă propriile lor conținuturi TV, aceasta este punctul-cheie pe care încearcă să-l atingă într-un viitor apropiat. În cazul în care Facebook poate să valorifice în mod eficient acest lucru, ei pot accesa piața de anunțuri TV, estimată la 78 de miliarde de dolari. Într-un raport separat, Facebook recomandă ca mesajele promoționale de pe rețelele sociale să fie scurte și precise, prin urmare, editorii ar trebui să caute să le difuzeze în decurs de 15 secunde. În timp ce, în prezent, Facebook încearcă să introducă din ce în ce mai multe clipuri video cu sunet, reprezentanții companiei recomandă editorilor să creeze conținut care să ruleze cu sunet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.