Atac armat cu 14 morți în California (Video)

UPDATE Atacul armat de miercuri din orăşelul californian San Bernardino de la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi a făcut 14 morți, a anunțat poliția, iar FBI nu a exclus posibilitatea să fi fost un act de „terorism”, transmite AFP. Alte cel puțin 17 persoane au fost rănite. Doi suspecți în atacul armat au fost uciși. Este vorba de un bărbat și o femeie. Atacul a avut loc în sala de conferinţe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe cognitive (Inland Regional Center) aflat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

Cei doi suspecți în urma atacului armat au fost identificați ca fiind Syed Rizwan Farook și Tashfeen Malik (o femeie de 27 de ani), despre care se crede că erau căsătoriți sau logodiți, relatează Reuters și AFP.

Femeia avea 27 de ani, iar bărbatul care fusese identificat anterior drept Syed Farook, avea 28 de ani. Bărbatul avea cetățenia americană, în timp ce naționalitatea femeii nu este cunoscută.

Unul dintre suspecţii a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este inspector în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului, au declarat anterior surse oficiale, citate de CNN. Farook era specialist pe probleme de mediu în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului San Bernardino, care lucra uneori la Centrul Regional Inland.

Syed Farook a părăsit brusc banchetul angajaţilor de la Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino, care se desfăşura într-o zonă de conferinţe a Centrului Regional Inland, cu puţin înaintea atacului armat, au declarat mai multe surse oficiale.

Atacatorii au deschis focul la Centrul Regional Inland aproape de ora prânzului, într-o zonă de conferinţe pe care Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino o închiriase pentru un banchet al angajaţilor, a declarat Marybeth Feild, preşedintele centrului nonprofit.
Martori citaţi de CNN au declarat că trei indivizi au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47 după care au fugit cu un vehicul de teren de culoare neagră.

Un prim bilanț arăta cel puţin 12 persoane împuşcate mortal.
Anunțul atacului a fost postat pe contul de Twitter al Departamentului de Pompieri din San Bernardino.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.