Autorul atacului din tren, identificat

Bărbatul înarmat care a încercat să deschidă focul vineri într-un tren Thalys ce asigura o legătură între Amsterdam şi Paris, fiind imobilizat de alți pasageri, a fost identificat oficial sâmbătă de poliția franceză ca fiind Ayoub El-Khazzani, un marocan în vârstă de 26 de ani.

Bărbatul a fost identificat prin diferite elemente materiale, inclusiv amprentele digitale, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a declarat anterior, sâmbătă, că autorităţile spaniole au alertat serviciile franceze de informaţii în legătură cu El-Khazzani, în februarie 2014, pe care l-au prezentat ca „făcând parte dintr-o mişcare islamistă radicală”, iar francezii i-au introdus numele pe o listă de supraveghere. Suspectul a călătorit din Franța în Siria, potrivit unei surse din cadrul serviciilor antiteroriste spaniole.

Tânărul a fost imobilizat de militari americani aflați în vacanță vineri în timp ce se pregătea să deschidă focul asupra pasagerilor în trenul Thalys, iar apoi a fost predat poliției în gara Arras (nordul Franței). Cel puţin un foc de armă a fost tras la bordul trenului de mare viteză Thalys 9364.
Americanii l-ar fi reperat pe atacator după ce l-au auzit reîncărcând arma. Bărbatul arată slăbit şi subnutrit şi a spus că a vrut doar să comită un jaf, a relatat duminică o avocată desemnată din oficiu care l-a intervievat pe suspect după atac, transmit Reuters și AFP.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.