Băsescu, despre prezidenţiale: Ponta nu are şanse; Daniel Morar poate fi candidatul ideal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că le transmite un mesaj românilor, respectiv să nu aducă la Palatul Cotroceni un om care este dependent de baroni, pentru că se va baroniza ţara, precizând că nu are nicio reţinere să spună că este vorba despre Victor Ponta.

”Cred că (n.r. Ponta) nu are nicio șansă să ajungă președintele României. Stânga nu poate să bată dreapta dacă dreapta e suficient de inteligentă să se unească”, a declarat șeful statului.

”Ponta nu va putea vorbi credibil de două lucruri fundamentale în care cel puțin unul e extrem de important pentru România: de lupta anticorupție pentru că el e apărătorul mafiilor locale și a baronetului. Și nu va putea vorbi credibil de crearea de muncă pentru tineri. Aceste două teme sunt extrem de importante în ceea ce se va întâmpla în România în perioada următoare”, a subliniat Băsescu.

„Eu le spun românilor, ca mesaj, nu aduceţi la Palatul Cotroceni un om care este dependent de baroni, pentru că se va baroniza ţara şi nimeni nu va mai putea lupta împotriva lor”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a făcut portretul robot al candidatului dreptei pentru președinție, precizând că, deși nu vrea să dea nume, Daniel Morar se încadrează în acest portret.

”Un om care deja a probat că a făcut ceva pentru țara asta. Nu poți să pui un începător. Trebuie să fie un politician care să aibe suficientă experiență politică, unul care să nu fi avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învățat democrația, hai să alegem unul care vine gata învățat. Crescut în democrație. Nu spun neapărat să aibă 25 de ani, poate pe la 40 de ani, dar să nu fi trăit în societatea aia care ne făcuse asistați și dependenți de stat”.

”Mi-ar place să fie un om cu capacitate de negociere politică, nu ca mine din când în când, ci tot timpul să poată negocia cu partidele de la putere și cele din opoziție. Mi-ar place să mai fie un politician care dacă a venit cu un apartament în politică, să îl găsească candidatura la președinție tot cu un apartament”, a completat Traian Băsescu.

Întrebat dacă Daniel Morar se potrivește acestui portret, șeful statului a spus că acesta ”se încadrează în portretului robot al candidatului ideal la președinție”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.