Belgradul, deranjat de ipocrizia UE

Ivica Dacic, ministrul sârb de Externe, a acuzat comunitatea internațională de folosirea de standarde duble prin refuzul de a accepta referendumul privind independența Cataloniei, în timp ce mai multe state, inclusiv SUA și majoritatea țărilor UE, au recunoscut secesiunea regiunii Kosovo, transmite MEDIAFAX.

Fosta regiune sârbă Kosovo și-a declarat independența în anul 2008, acțiune nerecunoscută de Belgrad și câteva state UE, inclusiv România, informează agenția Reuters.

„Sunt deranjat de standardele duble ale comunității internaționale”, a declarat Dacic la postul public RTS. „UE nu va spune niciodată că a făcut o eroare prin recunoașterea Kosovo, însă respectiva decizie se va dovedi a fi un eșec. Cutia Pandorei a fost deschisă”, a completat ministrul.

Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat luni că nu se pot face comparații între Spania și Serbia deoarece secesiunea regiunii Kosovo s-a produs într-un „context foarte specific”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.