Blaga: „Îl vedeți pe domnul Traian Băsescu făcând o astfel de cerere?”

Co-președinte PNL, Vasile Blaga, a susținut, sâmbătă, că nu se pune problema unei reveniri a lui Traian Băsescu în fostul partid pe care l-a condus sau în noul PNL, având în vedere că anterior și-a anunțat public despărțirea de PDL.

„Uneori și oamenii maturi mai spun lucruri trăznite. Am discutat cu un coleg de-al meu lucrurile acestea și ieri la Galați. Evident, în statutele, și cel vechi al PDL și cel vechi al PNL și cel de acum, există această prevedere statutară, cred că este la toate partidele politice din România, că președinții în funcție dacă sunt membri de partid pot reveni în conducerea partidului. Nu va fi cazul domnului președinte Traian Băsescu pentru că dânsul și-a exprimat destul de clar opțiunea, foarte clar și-a exprimat: adio PDL! Așa e viața”, a afirmat Blaga, întrebat dacă există posibilitatea ca Traian Băsescu să revină în PDL sau în noul PNL la terminarea mandatului.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Băsescu va depune o cerere referitoare la revenirea în PDL, Vasile Blaga a spus: „Îl vedeți dumneavoastră pe domnul președinte Traian Băsescu făcând o astfel de cerere? Și eu nu văd ce organizație l-ar primi”.

Pe de altă parte, Blaga a declarat că în cei 10 ani de mandat la Cotroceni Traian Băsescu și-a adus o contribuție importantă la consolidarea parcursului euroatlantic al României, precum și la întărirea independenței justiției.

Vasile Blaga a fost întrebat cum caracterizează, inclusiv din perspectivă personală, cei 10 ani de mandat ai președintelui Traian Băsescu.

„Cel mai indicat ar fi să vă răspundă românii la această întrebare. Eu nu amestec problemele personale aici. Traian Băsescu a venit la conducerea României la sfârșitul lui 2004 și a fost președintele de care România a avut nevoie. (…) Mie îmi place să rămân cu amintiri plăcute despre oamenii cu care am colaborat. Parcursul nostru euroatlantic a fost susținut cu tărie de acest președinte și îi mulțumim pentru asta. A fost chiar foarte ferm de multe ori, uneori extrem de ferm, în cazul retragerii noastre din Irak și alte situații de acest gen și pozițiile ferme față de vecinii noștri din est„, a apreciat Blaga.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.