Bruxelles-ul recomandă reducerea reţelei feroviare şi construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti

Comisia Europeana a acceptat Masterplanul General de Transport (MPGT) pentru dezbatere publica, documentul urmand a fi facut public pe 1 octombrie, anunta Ministerul Transporturilor, dar Comisia a făcut şi o serie de recomandări.

„Reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” 2007-2013 (AM POST) s-au întâlnit în perioada 16-18 septembrie 2014 cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a analiza Varianta finala revizuită a Raportului privind Master Planul General de Transport pe termen scurt, mediu şi lung. În cadrul acestei întâlniri, Comisia Europeană a acceptat ca Master Planul General de Transport să fie supus dezbaterii publice”, anunţă Ministerul Transporturilor printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Până la organizarea ședințelor publice, reprezentanții Comisiei au recomandat AM POST adoptarea unor măsuri precum:
– Îmbunătățirea metodologiei de elaborare a Master Planului, prin adăugarea unor scenarii alternative de testare a proiectelor de transport, care să includă criterii de selecție ce vizează performanța economică, apartenența la rețeaua TEN-T Core, precum și criterii de mediu;
– Revizuirea valorilor estimate pentru fiecare proiect în parte;
– Asumarea reformei feroviare, care presupune punerea accentului pe o rețea feroviară redusă, introducerea serviciilor competitive pentru pasageri, a unui sistem de responsabilizare pentru performanță și a unui program de creștere a eficienței;
Acordarea unei atenții sporite proiectelor care închid coridoarele europene de transport în actuala perioadă de programare.

Prin recomandările transmise, Comisia Europeană se referă indirect la finalizarea aşa-numitului Coridor IV Pan-European prin realizarea autostrăzii Sibiu – Piteşti, o autostradă tergiversată în multe rânduri de guvernele Ponta, mai scrie HotNews.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.