Călin Popescu Tăriceanu: „Mă voi opune suspendării lui Klaus Iohannis”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a comentat la Craiova ipoteza lansată de Alina Gorghiu, conform căreia PSD şi ALDE vor demara după alegerile locale procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis:

Se pare că Alina Gorghiu s-a referit şi la Victor Ponta, dar eu nu am auzit nici la ei, la PSD, o asemenea intenţie. Dar vă spun că în cazul ipotetic în care s-ar pune o asemenea problemă, mă voi opune suspendării Preşedintelui. Atîtta vreme cît Preşedintele respectă Constituţia, eu mă voi opune oricărei tentative de suspendare. Dar, întrucît declaraţiile făcute de doamna Gorghiu cu iresponsabitate creează unora anumite griji, eu cred că e de datoria mea, ca preşedinte al Senatului, să vă spun că mă voi opune unui astfel de demers dacă se va pune în discuţie.

Tăriceanu a comentat şi declaraţia lui Traian Băsescu de la Suceava din urmă cu o zi, în care fostul Preşedinte a spus: „Ştiu foarte bine cum lucrează serviciile. Te pot compromite, te pot ajuta să ai un dosar, dar nu să meargă la abordări de tip mafiot. Asta nu pot să cred”! Pe marginea acestei declaraţii, Tăriceanu a spus: „Eu spun de multă vreme şi văd că acum şi alţii îmi dau dreptate, cînd spun că în România s-a născut o super-Putere, o supra-Putere, formată din binomul SRI-DNA, care este scăpat de sub orice control civil. Abuzul de putere pe care ţi-l dă puterea necontrolată arată că lucrurile sînt extrem de grave. Eu nu vreau să trăim într-o ţară care este controlată de servicii, care nu seamănă cu nimic din ceea ce vedem în lumea occidentală. Sîntem într-o fază în care echilibrul celor trei puteri în stat a fost puternic dereglat.

În legătură cu Hexi Pharma, Tăriceanu a declarat că se alătură solicitării Societăţii Academice din România de a cere public CSAT să desecretizeze toate informările venite de la SRI în legătură cu această firmă, dar şi, în general, cele care se referă la dezinfectanţii din spitale.

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat la Craiova pentru a-l susţine pe candidatul ALDE, Mircea Năstase, la Primăria din Bănie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.