Care este evoluţia ratei şomajului în zona euro

Rata şomajului în zona euro a scăzut uşor în luna iulie, până la 10,9%, de la 11,1% în luna iunie. Este pentru prima dată după luna februarie 2012 când rata şomajului în cele 18 state care utilizează moneda unică a scăzut sub pragul de 11%, arată datele publicate azi de Oficiul european de statistică (Eurostat), transmite AFP, potrivit Bursa.

În Uniunea Europeană rata şomajului a scăzut uşor de la 9,6% în luna iunie până la 9,5% în luna iulie. În rândul statelor membre, cele mai ridicate rate ale şomajului se înregistrează în Grecia (25% în luna mai) şi Spania (22,2%). La polul opus se situează Germania, cu o rată a şomajului de 4,7%, alături de Cehia şi Malta, ambele cu o rată a şomajului de 5,1%. România se situează sub media din UE, cu o rată a şomajului de 6,8%, Belgia şi România fiind de altfel singurele state membre UE în care rata şomajului a rămas stabilă în luna iulie a anului acesta comparativ cu luna iulie a anului trecut.

Eurostat estimează că aproximativ 23,067 milioane de persoane erau în şomaj în UE în cursul lunii iulie, dintre care 17,532 milioane de şomeri numai în statele membre ale zonei euro. Într-o singură lună, numărul persoanelor fără un loc de muncă a scăzut cu 232.000 în Uniunea Europeană şi cu 213.000 în zona euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.