Caroline Wozniacki a eliminat-o pe „Masha” Sharapova

Duminică noaptea (fusul ora al României) s-a jucat primul mare derby din turneul feminin. Cine s-a calificat în sferturi. Programul de luni noapte. Caroline Wozniacki devine a doua mare favorită la titlu.

Caroline Wozniacki

Primul mare derby al turneului feminin de la US Open s-a jucat în optimile de finală, între rusoaica Maria Sharapova (cap de serie nr.5 – loc 6 WTA) şi daneza Caroline Wozniacki (cap de serie nr.10 – loc 11 WTA). A fost practic meciul în care s-au întâlnit, în premieră la US Open 2014 doi capi de serie foarte apropiaţi şi totodată două dintre cele mai în formă jucătoare. Teoretic, rusoaica era considerată ca fiind favorită, evident, nu însă una certă. La întâlniri directe, conducea cu 5-2 Sharapova, ultimele 3 meciuri fiind câştigate de rusoaică, în 2001 şi 2012. În acest an, Sharapova a câştigat trei turnee WTA, a obţinut 41 de victorii şi a pierdut 9 meciuri; Caroline Wozniacki a triumfat doar într-un singur turneu WTA, având în 2014, 37 de victorii şi suferind 14 înfrângeri.
În teren, pe Arena Arthur Ashe, daneza a fost însă mai bună. Chiar dacă primul set a fost unul echilibrat, s-a văzut foarte clar că Wozniacki joacă excepţional, exact cum o făcea în 2011 când a fost numărul 1 mondial. Cu 6-4 şi-a adjudecat daneza primul set. Setul al doilea a fost câştigat de Sharapova cu 6-2, dar şi în această parte a jocului nu se poate spune că faneza a fost inferioară adversarei sale. Wozniacki a surprins în special prin faptul că a forţat ea mai mult pe atac, spre deosebire de rusoaică – şi aici ea poate fi criticată – care a stat prea mult pe linia de fund, a fost prea defensivă şi în anumite situaţii a pierdut puncte pentru că nu s-a mişcat bine, fiind prinsă pe contre-pied. În setul decisiv Sharapova a dat semne de nervozitate, a comis mai multe greşeli neforţate şi i-a permis danezei să defileze după un început de set echilibrat, set care s-a încheiat cu 6-2 pentru Wozniacki. După modul în care a jucat împotriva „Mashei”, Caroline Wozniacki se anunţă ca fiind principala contracandidată a Serenei Williams la câştigarea turneului. În plus are şi un sfert de finală lejeră şi tot lejeră va fi şi semifinala.

Casetă tehnică
Wozniacki – Sharapova 2-0 (6/4, 2/6, 6/2)
Aşi: 3 – 4
Duble greşeli: 2 – 8
Primul serviciu: 62% – 70%
Puncte făcute după primul serviciu: 37/58 – 40/62
Puncte făcute după al doilea serviciu: 19/35 – 9/26
Greşeli neforţate: 17 – 43
Total puncte câştigate: 95 – 86

Alte rezultate din optimi

Sara Errani (cap de serie 13) – Mirjana Lucic-Baroni (121 WTA): 2-1 (6/3, 2/6, 6/0)
Peng Shuai (39 WTA) – Lucia Šafářová (cap de serie 14): 2-0 (6/3, 6/4)
Belinda Bencic (58 WTA) – Jelena Jankovic (cap de serie 9): 2-0 (7/6, 6/3) !!

Pe partea de jos a tabloului, în sferturi de finală se vor întâlni:
Caroline Wozniacki vs Sara Errani
Belinda Bencic – Peng Shuai

Pe partea de sus a tabloului, luni se joacă următoarele optimi:
Serena Williams (cap de serie 1) vs Kaia Kanepi (50 WTA)
Flavia Pannetta (cap de serie 11) vs Casey Dellacqua (cap de serie 29)
Victoria Azarenka (cap de serie 16) vs Aleksandra Krunic (Q – 145 WTA)
Ekaterina Makarova (cap de serie 17) vs Eugenie Bouchard (cap de serie 7)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.