Dentiştii i-au extras 232 de dinţi unui adolescent pe care îl durea gura

Medici din India au extras 232 de dinți din gura unui adolescent de 17 ani, în timpul unei intervenții chirurgicale care a durat șapte ore, relatează BBC și 20minutes.fr, citate de Agerpres.

Băiatul, care avea dureri cam de un an și jumătate, s-a prezentat la un spital din Bombay cu o inflamație a obrazului drept, iar medicii au descoperit o tumoră ”foarte rară” pe care au descris-o ca fiind ”record mondial”. Ei au extras nu mai puțin de 232 de dinți din gura tânărului.

Dentiștii au diagnosticat o formă complexă de odontom, tumoră a țesuturilor dentare. „O singură gingie a format o mulțime de dinți. Este un fel de tumoră benignă”, a declarat la BBC Sunanda Dhiware, director al departamentului dentar din spitalul JJ din Bombay.

„La început nu reușeam să deschidem. Apoi, când am deschis, au apărut dinți mici ca niște perle. Am numărat 232”, adaugă medicul stomatolog.

„Nu am văzut așa ceva în 30 de ani de carieră”, a afirmat doctorul Sunanda Dhiware.

Recordul la o tumoră de acest tip era până acum de 37 de dinți extrași.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.