Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

Tichetele de masă pentru bugetari nu vor dispărea, spune senatorul PSD Liviu Pop, care a comentat la RFI posibila înlocuire a bonurilor de masă cu norma de hrană prevăzută în proiectul legii salarizării.

“Nu cred că vor dispărea tichetele de masă în zona sistemului public. Sunt dezbateri ample, nu vreau să dau eu un răspuns definitiv acum, pentru că e o dezbatere amplă pe această zonă, în condiţiile în care o parte dintre cei care se exprimă public îşi doresc ca aceste tichete de masă să constituie masă salarială şi să facă salariatul ce doreşte cu aceşti bani, însă în partea cealaltă avem directivele europene care spun clar ce înseamnă timpul de muncă şi timpul de recreere”, a spus Pop.

“Personal, n-aş fi de acord cu dispariţia acestor tichete de masă, pentru că este un instrument care e folosit în suficiente state, aceste vouchere de masă sau de vacanţă sunt elemente care pot duce, dacă vreţi, la o creştere a economiei naţionale, indirect”, a mai precizat senatorul PSD.

Proiectul legii salarizării unitare a bugetarilor prevede desfiinţarea tichetelor de masă. Acestea ar urma să fie înlocuite cu o indemnizaţie de hrană anuală a cărei valoare va fi de două salarii minime brute pe ţară.

Articolul 18 din proiect prevede că „Ordonatorii de credite acordă indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată”, iar articolul 44 al proiectului precizează ca se abroga „prevederile referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sectorul bugetar prevăzute de art. 1 din Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8534 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.