Prima reacție a lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD, a transmis, într-o postare pe Facebook, condoleanţe familiilor celor patru victime care au murit în accidentul din Republica Moldova, precizând că a lucrat cu echipele din Iaşi şi Moldova pentru a extinde SMURD-ul peste Prut.

„Condoleanțele familiilor și prietenilor colegilor noștri pe care am pierdut astăzi în tragicul accident cu elicopterul SMURD prăbușit în Republica Moldova! În astfel de momente rămânem fără cuvinte și fără răspunsuri și ne întrebam oare ce s-a întâmplat și de ce a trebuit să se întâmple! Riscurile acestei meserii sunt asumate de noi când ne implicăm însă aceste riscuri trebuie să fie reduse la minim chiar dacă ele niciodată nu pot fi reduse la zero. Îmi pare rău că salvatorii devin victime și rămânem neputincioși când pierdem colegi valoroși în misiuni de salvare. Nu avem de unde să știm când astfel de tragedii urmează să se întampla altfel poate am fi făcut totul să le prevenim. Am lucrat mult cu colegii din Iași și din Moldova ca proiectul cu Republica Moldova să fie implementat și să fie un succes și îmi pare rău că ne confruntăm din nou cu o tragedie care pune la încercare echipa și sistemul. Sunt convins că vom merge mai departe și vom salva vieți asa cum am făcut întotdeauna!”, a scris Raed Arafat în postarea pe contul de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.