Ceremonie de Ziua Drapelului României

Ministerul Apărării Naționale, Instituția Prefectului Municipiului București și Primăria Capitalei au organizat o ceremonie prilejuită de Ziua Drapelului României, sărbătorit în fiecare an pe 26 iunie.

Drapelul a fost adus în Piața Tricolorului din Capitală de militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” și a fost binecuvântat de un preot militar. Pe acordurile Imnului național, Tricolorul a fost apoi ridicat pe catarg.

La eveniment au participat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și ministrul de Interne, Petre Tobă.

„Drapelul tricolor, ca însemn național, ne vine de la Revoluția Pașoptistă, iar Ziua Drapelului Național care a fost reinstituită în 1998 aduce cu tărie în centru acest important simbol național, simbolul a tot ceea ce este mai de preț din ce am moștenit de la înaintașii noștri — și anume România în cadrele ei suverane, independente, de integritate teritorială și unitate națională. Eu cred, în această zi, că pe măsură ce România se întărește, pe măsură ce se dezvoltă și se modernizează din ce în ce mai puternic, în același fel, cu aceeași intensitate, și drapelul și culorile sale intră mai profund în ființa și în sufletul nostru”, a afirmat ministrul Apărării, Mihnea Motoc, la finalul ceremoniei, potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul de Interne, Petre Tobă, a afirmat că 26 iunie este o zi importantă pentru România.

„Este foarte important că și cu această ocazie Ministerul Apărării, Ministerul de Interne au fost alături și ne bucurăm și de faptul că au fost prezenți mulți bucureșteni. Am văzut și mulți turiști. Este o zi importantă pentru România și mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Tobă.

De Ziua Drapelului Naţional, adoptată prin legea nr. 96 din 20 mai 1998, autoritățile publice şi celelalte instituții ale statului sunt obligate să organizeze programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei româneşti şi ceremonii militare specifice în cadrul unităților Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.