Cine îl mai garantează pe Vanghelie şi de ce e disperat Nicuşor Dan

Cine crede că Marian Vanghelie va fi reales. Şi mai ales de ce ? Cine spune că suntem o ţară de judecători. Ce vrea să facă Nicuşor Dan cu o sumă imensă?

Chibiţii scoşi la înaintare

Suntem pe ultima sută de metri de dinaintea deschiderii urnelor. Toţi candidaţii trag cu ultimele cartuşe din dotare. Printre ultimele cartuşe se află şi chibiţii. Care interesaţi sau nu, mai aruncă câte-o vorbă bună la televizor, pentru unul sau pentru altul dintre candidaţi. Un astfel de chibiţ este şi venerabilul ex PRM-ist, actualmente PSD-ist, Augustin Bolcaş. La România Tv, fostul prim-locotenent al lui Vadim, a pus vorba bună, nu pentru un candidat ci pentru câteva sute. (Sau mai mulţi, că le-am pierdut socoteala). Ce am aflat de la domnia sa? A comparat electoratul cu Curtea de jurii. „Electoratul va decide, prin vot, dacă acei candidaţi care au probleme penale sunt sau nu vinovaţi. Va decide dacă politica DNA este sau nu bună”. Uraaa! Trăim într-o ţară minunată. O ţară de judecători. Evident, în viziunea dlui Bolcaş. Coleg de platou, şi domnu’ academician Răzvan Theodorescu. Foarte amabil cu singurul candidat prezent la „dezbaterea electorală”, adică Marian Vanghelie, domnu’ academician nu a exclus ca acesta să fie reales. Argumentul, oamenii ţin minte ce a făcut pentru ei Vanghelie la el în sector. Acum, eu nu am prea fost prin respectivul sector, dar poate domnu’ Theodorescu va fi curios să vadă la faţa locului realizările din mandatele lui Vanghelie. Dacă tot îl garantează. Dar îmi permit să-i dau un sfat. Dacă nu are prin casă, poate găseşte la vreun prieten o mască de gaze. Este absolut obligatorie de purtat prin anumite zone din sector. Şi dacă tot s-a vorbit frumos de el, Marian Vanghelie, la rândul lui a vorbit frumos de unul dintre favoriţii postului. „Tăriceanu este printre primii politicieni de la noi. Are viziune, are curajul să spună una alta. A făcut multe”. Şi uite aşa, CP Tăriceanu este şi el garantat de cineva, chiar cu luni bune înainte de alegerile parlamentare.

Ce vrea să facă Nicuşor Dan cu 260.000 de lei?

Nicuşor Dan nu are doar o pagină de Facebook, unde se războieşte în permanenţă cu PNL şi Predoiu (cu PSD, tangenţial şi la “pachet” cu PNL, iar despre Firea, niciun cuvânt cât de cât mai dur în ultimele zile), ci şi o pagină a sa pe internet. Ei, aici lucrurile sunt de-a dreptul interesante. Ce am descoperit. Că pagina principală este u adevărat ghid cum poţi să-i donezi bani. Dar Nicuşor Dan are o mare problemă. Mai precis mai are nevoie urgentă, pentru “ultimele două zile” (adică astăzi şi sâmbătă) de suma de 260.000 de lei. Ca să ajungă la suma de 450.000 lei. Acum, îmi este greu să înţeleg ce vrea să facă Nicuşor, la spartul târgului cu 260.000 de lei. Şi aşa, Dumnezeu i-a pus mâna în cap. În precampanie, până pe 5 mai, spune el (Nicuşor Dan) s-au strâns 782.296 lei (174.000 de euro), din care până tot pe 5 mai s-au cheltuit 128.805 de euro, sau, pe româneşte, 579.625 de lei. La AEP, USB, adică Nicuşor Dan a raportat suma de 484.617 ca fiind primită pentru campanie. Sumă utilizată doar pentru candidaturile din Bucureşti, pentru că Nicuşor Dan nu s-a gândit să mai salveze şi alte oraşe. Sunt alte partide care au avut bani mai puţini şi candidaţi de 5 ori mai mulţi. Şi totuşi, ce vrea să facă cu suma asta în două zile, de este aşa mare disperare la el pe site. Poate o să aflăm. Până una alta, tare bună este meseria de salvator. Nu contează ce. Ca banii vin gârlă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.