Circul Globus cere 15 milioane de lei

Cei mai mulţi bani îi cere Circul Variete Globus: 15,35 milioane de lei pentru „reinventarea imaginii insituţiei şi creării în jurul acesteia a unui brand naţinal cu recunoaştere internaţională”. Astfel, circul are nevoie de suplimentarea bugetului pentru realizarea de noi producţii artistice (costume, elemente de decor, recuzită originală specifică, compoziţii muzicale, scenarii, promovarea evenimentelor), după interzicerea numerelor cu animale.

Circul Globus vrea să cumpere un sistem de sonorizare cu 1,25 milioane de lei, o consolă cu lumini inteligente care costă 79.000 de lei, o grilă rotundă lumini inteligente cu 33.000 de lei, 30 de proiectoare cu cap mobil cu 552.000 de lei, un sistem de proiecţie video sală spectacol cu 460.000 de lei şi 10 bucăţi blinder led cupolă, cu 46.000 de lei.

Ce instituţii mai cer bani

  • Teatrul Excelsior solicită majorarea bugetului cu venituri provenite din sponsorizări, cu echilibrarea prin majorarea cheltuielilor

  • Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Căminul pentru persoane vârstnice – academician Nicoale Cajal, solicita suplimentarea cheltuielilor de personal pentru acordarea de sporuri salariale. Totalul majorărilor: 1,78 milioane de lei.

  • Teatrul Masca solicită suplimentarea cheltuielilor de personal pentru finanţarea salariilor noilor angajaţi, cu 1,03 milioane de lei.

  • Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti solicită suplimentarea bugetului cu aproape 2,5 milioane de lei.

  • Muzeul Naţional al Literaturii Române solicită suplimentarea bugetulu pentru cheltuielile de investiţii pentru achiziţia de sisteme de împământare şi paratrăznet şi achiziţii muzeale cu suma de250.000 de lei.

  • Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţieal Municipiului solicită majorarea cheltuielilor cu 1,2 milioane de lei, prin majorarea cheltuielilor pentru finanţarea evenimentelor organizate pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri

  • ARCUB cere modificări în structura bugetului, dar fără modificarea totalului.

  • Direcţia de Investiţii din cadrul Primăriei solicită modificarea listei cu obiectivele de investiţii, la poziţia „expertize tehnice – risc seismic clădiri instituţii publice de cultură”. Astfel, au fost adăugate listei următoarele clădiri: Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Palatul Şuţu, Casa Memorială Macovei, Muzeul Tătărăscu, fără a afecta creditele de angajament şi cele bugetare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.