Co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga declară triumfători: „AM ÎNFRÎNT!”

Conferinţa de presă a bicefalului PNL, susţinută de co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, reprezintă cea mai bună explicaţie pentru eşecul usturător al acestui ultim partid istoric de pe scena politică românească. Cine n-a auzit rezultatul alegerilor de duminică ar crede că PNL a cîştigat tot, cînd, în realitate, a pierdut masiv! Citiţi şi minunaţi-vă de declaraţiile acestor păpuși politice!

Alina Gorghiu: ”PNL a obţinut cel mai bun scor din istoria sa de după Revoluţie la alegerile locale de duminică. Am așteptat până azi să facem aceste declarații pentru a prezenta informații corecte. Vreau să demontez din start scenariile că Predoiu a fost lăsat singur. Nici pomeneală! A fost opțiunea lui.

Vasile Blaga:”Am reconstruit dreapta, și nu a fost un lucru ușor, infirmând toate pronosticurile celor care nu aveau încredere, iar unii s-au străduit să o distrugă. Îi mulțumesc lui Predoiu și celorlalți candidați din București pentru că au avut soluții și programe serioase. Faptul că 70% dintre bucureșteni nu s-au prezentat la vor arată că partidele au o problemă serioasă și vom avea o analiză zilele următoare”.

Ce mai poţi să spui în faţa unor declaraţii atît de inconştiente? Am atras atenţia de sute de ori că numirea Alinei Gorghiu în fruntea PNL reprezintă o gafă de proporţii care va distruge acest partid, căci această doamnă nu face altceva decît să profite de orice oportunitate pentru a parveni! Pentru ea, PNL nu este altceva decît un fel de Bogdan Olteanu sau Mihai Voicu, ceva pe care se poate urca dezinvoltă în vederea propăşirii sale politice! Cine se uită la ea şi o vede cum graseiază cu guriţa strîmbă îşi dă repede seama că bietele cuvinte devin un fel gumă de mestecat folosită de mai multe persoane.

Pe ea, tocmai pe ea a decis Iohannis s-o pună preşedinta PNL, în timp ce dumneallui aduna în jurul lui toate rebuturile lui Traian Băsescu! Am scris în cotidianul.ro despre felul în care Gorghiu a ajuns consiliera lui Teodor Atanasiu la AVAS, atrăgîndu-i în afaceri pe tatăl şi fratele ei, despre contractele firmei sale de avocatură, însă Iohannis nu are timp să citească aceste lucruri, căci şi el a început să se creadă un fel de „Zeus”, fericitul posesor al zeiţei Hera din Sibiu!

Cît despre buldogul lui Traian Băsescu, care răspunde la numele Vasile Blaga, nici nu are rost să mai scoatem o vorbă. E de ajuns să revedem imaginile acelea în care, la Referendumul de demitere al fostului preşedinte, urla ca disperatul împotriva celor 7,4 milioane de români care voiau să-şi scurteze durerea pricinuită de PDL. Cum ar fi putut Blaga să fie perceput ca liberal, cînd toţi îl ştiau băsist greţos?

Toată ţara constată acum că PNL a fost bătut măr de PSD, făcut terci chiar în Bucureşti (unde „dreapta” a avut mereu un rol important), iar Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vorbesc de cel mai bun rezultat al PNL din ultimii 25 de ani! Deci, în loc să-şi dea amîndoi demisia, să-şi ia catrafusele şi să plece acasă, ei aşteaptă medalii, onoruri şi diplome de merit!

Un singur exemplu pentru a le dovedi ipocrizia: ei declară că n-au ieşit la declaraţii în seara de duminică, atunci cînd s-au dat publictăţii primele rezultate de la exit-poll-uri, pentru că au vrut „să prezinte rezultate corecte”! Păi, ia să fi cîştigat Predoiu şi ceilalţi la sectoare, s-o fi văzut pe Alinuţa pe toate posturile, continuînd s-o copieze pe Elena Udrea la mişcările provocatoarea! Ce strîmbături pe partea stîngă, ce exces de litera „r”, ce discurrrs victorios ar fi avut! Dar acum, cînd Gabriela Vrânceanu Firea a tras apa după candidaţii Alinuţei, spune că a vrut – vezi, Tu, Doamne! – să ne dea „rezultatele corecte”, deşi toată lumea a văzut că şi ea şi Vasile Blaga aveau duminică o indispoziție totală!

Era previzibil că PNL va lua bătaie ca hoţii de cai la aceste alegeri, mai ales după ce, la presiuni de tot felul, a fost obligat să renunţe la Marian Munteanu. Totuşi, o înfrîngere la nişte alegeri democratice nu este un capăt de ţară. Ceea ce însă îi scoate din sărite pe liberali şi pe susţinătorii lor este această ipocrizie a liderilor, făţărnicia cu care pozează în conducători de neînlocuit, deşi nu sînt decît nişte păpuşi gonflabile cu care astăzi nu se mai joacă decît Iohannis!

Chiar nu mai este nimeni în PNL care să le spună „Marş acasă, marţafoilor!”?

P.S. Aflu cu nemărginită tristeţe că Lucian Gheorghiu, colegul nostru, s-a ridicat la cer prea devreme. Încă mai cred că nu este adevărat, că moartea încă nu a bătut la uşa lui şi că în zilele următoare va scrie despre Campionatul European de fotbal. Dar, dacă este, totuşi, adevărat, aş vrea ca drumul lui să fie presărat de lumină, astfel încît să găsească mai uşor calea spre veşnicie! Dumezeu să-l aibă în pază!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.