„Colonelul” Turcescu minte asupra motivelor pentru care nu a făcut armata

Jurnalistul Robert Turcescu a explicat într-o postare pe Facebook că, în momentul în care a terminat facultatea, încorporarea nu mai era obligatorie. Totuși, conform CV-ului citat de b365.ro, Turcescu a terminat facultatea în 1998, armata obligatorie fiind eliminată 23 octombrie 2006.

Robert Turcescu a fost înaintat la gradul de colonel de către fostul Ministru al Apărării, generalul Gabriel Oprea, alături de alți jurnaliști, ca fostul șef al TVR, Andi Lăzescu, primari PDL, precum Gheorghe Falcă sau Apostu de la Cluj, sau oameni de casă ai lui Boc, precum Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar General Adjunct al Guvernului, sau oameni utili ca Sorin Blejnar, de la ANAF și premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

În postarea pe Facebook, Robert Turcescu recunoaște , însă, că nu a făcut nici stagiul militar obligatoriu, susținând că armata obligatorie se eliminase când a terminat studiile.

N-am facut armata. Nu m-am fofilat, doar eram student și am zis s-o fac după ce termin studiile. Când am terminat facultatea, n-a mai fost cazul pentru că se dăduse legea potrivit căreia nu mai era obligatoriu stagiul militar. Ci, opțional. Am ales să nu cer încorporarea. Voiam să-mi fac meseria de jurnalist și șase luni de pauză pentru satisfacerea stagiului militar mi s-au părut la acea vreme nepotrivite. Repet, satisfacerea stagiului militar nu mai era obligatorie!”, scrie Turcescu pe Facebook.

Dacă e să ne luăm după CV-ul său, însă, Turcescu și-a luat licența la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, înainte ca „armata obligatorie” să fie eliminată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.